El gastrònom garrotxí Pep Nogué impulsa una nova escola de cuina

L'objectiu del Culinary Institute of Barcelona (CIB) és crear un nou format d’estudi que no serà competència de cap altra escola

Publicat el 24 de gener de 2019 a les 10:47
Actualitzat el 24 de gener de 2019 a les 11:19
L'objectiu de l'escola internacional de cuina de Barcelona, el Culinary Institute of Barcelona (CIB), inaugurada aquest gener en un ampli local del carrer de Santander, a cavall dels barris de Sant Andreu i la Verneda, és ensenyar a les persones a fabricar el seu propi futur, estudiar cuina en una de les ciutats considerades com a epicentre cultural i gastronòmic mundial, on la pluralitat, l'avantguarda i la innovació han permès tenir autors i restaurants culinaris referents a nivell mundial.

El conegut cuiner de Sant Joan les Fonts, Pep Nogué, n’és el director de gastronomia i també soci fundador, junt amb un equip format, entre d'altres, per Josep Gala com a gerent, Ferran Fisas com a president, Francesc Balagué com a director acadèmic i professors com el també garrotxí Pere Planagumà, que recentment va deixar Les Cols d'Olot 8amb dos estrelles Michelin) per un nou projecte gastronòmic a Roses, el restaurant ROM.

EL CIB vol crear i innovar en els àmbits culinaris i la gestió d'establiments gastronòmics. El CIB té una clara vocació internacional i visió cap al futur mitjançant l'ús de la metodologia Design Thinking aplicada a l'ensenyament a les classes de cuina.

Els alumnes reben, a més de la formació especialitzada, fins a un 30% de formació per al desenvolupament d'habilitats cognitives, de lideratge, comunicació i la potenciació d'actituds orientades a la innovació, creativitat i emprenedoria, amb diferents programes i cursos i preus que van dels 6.000 € als 20.000 €.