Els Pessebres Vivents de Catalunya engeguen el 7 de desembre a Santa Pau

A la Garrotxa el seguiran el de les Fonts de Sant Roc a Olot i el de Joanetes

Publicat el 07 de desembre de 2018 a les 08:03
Actualitzat el 07 de desembre de 2018 a les 08:25
Enguany, 42 poblacions d'arreu de Catalunya mostraran el millor de la cultura popular amb pessebres en viu que representen diferents escenes del naixement de Jesús en entorns naturals i medievals que engrandeixen, encara més, el valor de la tradició nadalenca catalana. La futura Federació es troba, a més d'enhorabona, perquè es commemoren diversos aniversaris: el 20è aniversari del Pessebre Vivent de Linyola, el 30è del Pessebre Vivent de Sant Pere de Ribes i el 60è del de Castell d'Aro, el pessebre vivent més antic de Catalunya.

L'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya  (ACPVC) començarà la temporada de pessebres vivents els propers 7 i 8 de desembre a la població garrotxina de Santa Pau i finalitzarà el 13 de gener de 2019 amb un canvi molt important.

L’Associació d'Amics del Pessebre Vivent de Sant Pau organitza un any més les representacions al nucli antic d'aquest poble medieval envoltat de volcans. Amb punt de partida de la plaça Major, el recorregut anirà pels carrerons de Vila Vella fins a l’església de Santa Maria, pels voltants del Castell i fins al mirador del Portal del Mar. S'hi podrà gaudir de més d’una vintena d’escenes bíbliques i tradicionals, tot combinant art i tradició en les escenificacions dels quadres representatius i figures, amb noves propostes d´il·luminació.

El

Pessebre Vivent de Santa Pau va començar, l'any 1984, com a una senzilla activitat escolar dels nois i noies de l'escola local Joan Maragall. Dos anys després, el 1986, eren implicats en aquesta activitat un gran nombre de veïns del poble. Des de llavors la representació del Pessebre s'ha convertit en un acte cultural de Santa Pau. L'any 1988 es constituí l'Associació d'Amics del Pessebre Vivent de Santa Pau qui gestiona la celebració, any rere any, d'aquesta tradició. Tenint com a decorat de privilegi l'entorn històric de la Vila Vella, les escenes del pessebre es reparteixen en bíbliques, que evoquen fets al voltant del naixement de Jesús, i populars, que representen oficis i vivències extrets de la nostra tradició.

A la Garrotxa, el seguiran els pessebres vivents de les Fonts de Sant Roc, a OLot, el 16 de desembre, i el de Joanetes, els dies de Nadal, Sant Esteve, 29 i 30 de desembre.