​La Garrotxa organitza tallers gratuïts sobre com tractar la sexualitat amb els fills

Els impulsa el Consell Comarcal, van dirigits a pares i mares, i n'hi haurà onze a diferents municipis fins al març

Imatge d'arxiu d'una formació sobre sexualitat
Imatge d'arxiu d'una formació sobre sexualitat | Marina León González
Redacció
08 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:58h
Com puc i he de parlar del sexe amb els meus fills? Segurament és una pregunta que molts pares i mares es poden fer constantment. Actualment, la sexualitat és un tema tabú a moltes famílies on hi ha adolescents i això fa que els fills i els pares no puguin intercanviar coneixements ni aprenentatges per tal de fomentar entre els joves una sexualitat plena i sana.

Per aquest motiu, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha impulsat una bateria de tallers i formacions dirigits a pares i mares que tenen adolescents a casa. En total són onze formacions impulsades per l'Àrea d'Educació i Joventut del Consell que es faran a onze pobles diferents des d'aquest pròxim cap de setmana fins a mig març.

Sota el títol Sexuali...què? Parlem-ne, els tallers estan dirigits i coordinats per l'entitat Sexducacion i busquen oferir a les famílies elements, eines i estratègies per poder parlar de sexualitat amb els fills adolescents amb naturalitat.

La iniciativa sorgeix, precisament, de les necessitats que els mateixos joves garrotxins van exposar durant uns tallers fets l'estiu passat durant les Brigades Joves. Hi van participar uns 200 adolescents d'entre 12 i 16 anys i van aparèixer reflexions que evidenciaven les preocupacions que tenien els participants: la complexitat d'expressar sentiments d'afectivitat, la pressió estètica de les xarxes socials o la por a patir agressions. Això va fer que Garrotxa Jove acabés decidit impulsar els tallers que es duran a terme aquest pròxim mes.

Les formacions per a pares i mares són gratuïtes i cal inscripció prèvia a través d'aquest formulari. Els tallers tindran lloc els caps de setmana en horari de tarda als següents pobles: Sant Jaume de Llierca (10 de febrer), Tortellà (10 de febrer), Castellfollit (11 de febrer), Santa Pau (11 de febrer), la Canya (2 de març), les Preses (3 de març), Riudaura (3 de març), les Planes d'Hostoles (4 de març), Sant Feliu de Pallerols (4 de març), Maià de Montcal (16 de març), i Olot (17 de març).