
L'entrepà i la cervesa que es podrà degustar a la Porka Birra. Foto: Andreu Oliveras
El setmanari La Comarca, la carnisseria Can Planagumà, la botiga 5-Titius, la pastisseria Ferrer i la penya AOAPIX organitzen un nou acte olotí: La Porka Birra. Es tracta d'una festa al voltant del porc que tindrà lloc aquest dissabte de la Fira de Sant Lluc, de vuit del vespre a deu de la nit a la plaça del Torín.
A la plaça hi ballarà el Porc i el Xai i en Ton Torner hi tocarà cançons populars d'Olot. L'accés al recinte serà gratuït i els assistents podran tastar, a preus populars, dos aliments fets expressament per l'ocasió. Es tracta d'un entrepà de Porketa i d'una cervesa artesana. La Porketa s'inspira amb un embotit típic d'itàlia, però adaptant-lo als gustos garrotxins. "Nosaltres l'elaborem només amb les parts més gustoses del porc: la costella i la panxeta", aclareix l'Aleix Planagumà.
La festa està pensada per a tota la família i si té èxit no es descarta que vagi creixent i s'acabi fent un lloc dins el calendari d'activitats de la ciutat.

Alguns dels organitzadors de la Porka Birra, tastant els productes. Foto: Andreu Oliveras