L'estudi ha de ser el pas previ al projecte definitiu de millora que serà finançat, en part, pels fons Next Generation. Ara, el consistori analitzarà quines millores paisatgístiques, d'accés, de mobiliari urbà, d'il·luminació o de paviments són necessàries per millorar l'aspecte del Parc Nou. Aquesta anàlisi està previst que estigui acabat el setembre i costi al voltant de 18.000 euros.
Després, totes aquelles millores que reculli l'estudi preliminar, es desenvoluparan al projecte definitiu de millora que establirà un calendari les accions tenint en compte el finançament i la priorització de cada una d'elles. D'entrada, però, l'Ajuntament ja sap que compta amb una subvenció de 152.000 euros dels fons Next Generation per tirar endavant algunes de les accions que acabi recollint el pla de millora del Parc Nou.

El Parc Nou d'Olot és un dels espais verds més importants de la ciutat Foto: Martí Albesa
[h3]Un estudi de màxims[/h3]
"El que fem és un estudi de millores integrals i de màxims. El projecte final de millora sobrepassarà segur aquests 152.000 euros. El que tenim confirmat és que tindrem aquests 152.000 d'Europa i que podran ser d'aplicació immediata. Amb la priorització que farem, podrem fer un primer paquet d'actuacions", ha explicat el regidor de Via Pública d'Olot, Aniol Sellabona.
L'estudi preliminar que es farà ara anirà acompanyat d'una memòria econòmica que ha de servir per posar calendari a les accions del projecte definitiu de millora del parc. "Teníem clar que qualsevol millora que volguéssim impulsar en aquest espai havia de ser projectada des d'una visió integral. Creiem que no seria correcte fer actuacions aïllades i que no tinguessin coherència unes amb les altres", ha comentat Sellabona.