Tortellà, terra de vins

Els cellers Oliver Conti presenten un Pinot Noir fet a la Garrotxa

Publicat el 31 d’octubre de 2014 a les 08:46
Actualitzat el 31 d’octubre de 2014 a les 09:11

Cata del Pinot Noir de Tortellà, en la presentació al Museu dels Sants d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


Tortellà s'ha convertit en una terra de vins. Els cellers empordanesos Oliver Conti van comprar fa deu anys les quatre hectàrees del Mas Parella del municipi i ahir van presentar la primera edició dels seus vins garrotxins. Es tracta d'un Pinot Noir, una varietat que segons el propietari dels cellers, Xavier Oliver, "és el vi més difícil de fer".

Oliver Conti té la majoria de vinyes a Capmany, a l'Alt Empordà, però necessitaven una terra més argilosa i que estigués a més alçada per poder cultivar el Pinot Noir i aquestes propietats les van trobar a la Garrotxa. Oliver descriu el vi com un "dels que millor acompanyen el menjar", ja que és ple d'aromes i de regust de fruits vermells.

D'aquesta primera edició n'han sortit 1.200 ampolles, tot i que per l'extensió de les vinyes els seus propietaris calculen que en properes anyades en podrien arribar a fer fins a 20.000. El vi es va collir el 2012.