L'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa impulsa una nova edició de Porcus Refinatus, una campanya de degustació de tapes i plats elaborats amb el porc com a principal protagonista. Una trentena d'establiments de la comarca participaran en aquesta segona edició després que la primera tingués lloc la tardor passada. Ara, l'Associació ha volgut traslladar la iniciativa el mes de març de l'1 al 17, coincidint amb l'època en què es mata el porc.
Els restaurants oferiran un plat i una tapa (anomenats el Plat més Marrà i la Tapa Més Porca). La tapa valdrà quatre euros i el plat estarà incorporat a les cartes dels establiments. Els restaurants i bars d'Olot que hi participen són els següents: La Brasera, La Mallorquina, La Vermuteria, Wabi Sabi, La Cuina de l'Orfeó, Can Blay, Alba 2008, La Vinoteca, La Deu, La Moixina, La Quina Justa, Eko, Els Amolls, Les Pedretes, La Perla, B-Crac Solfa, Boccafina i B-Creck Plaça Clarà. A la resta de la comarca hi ha: Hostal dels Ossos, Ca la Matilde, Sant Miquel de Sant Esteve d'en Bas, L'Hostalet, Can Xel, Ca la Carmelita, Mas Siubès, L'Arcada de Fares, Cal Sastre, Can Morera de les Preses i Can Vergés de Batet.
La campanya també vol fer valdre els productors locals de porc, i per això en el díptic informatiu es reserva un espai on s'expliquen alguns dels productors garrotxins. L'associació també té la idea que, en un futur, es puguin celebrar unes jornades gastronòmiques a l'entorn del porc.
Paral·lelament a la campanya, s'ha organitzat també un taller de cuina de cassoles de tota la vida que anirà a càrrec de Felip Hontoria de Ca la Matilde de Sant Feliu de Pallerols, Jordi Vilarrassa i Fermí Corominas, placers de la Plaça Mercat. Es portarà a terme el dimarts 5 de març a les 18 h a l'Aula Cuina de la Plaça Mercat d'Olot. Per participar-hi cal inscripció prèvia enviant un whatsapp al 607401947, ja que les places són limitades.
A les xarxes socials, a través del compte @garrotxahostalatge, l'associació sortejarà 14 vals de 50 euros en lots de productes de Carns i Embotits Vilarrasa, Embotits Gori, Embotits Masó, Carnisseria Planagumà, Carns Vila, Porcs Casolans Corominas i Eco Riera.
Una trentena de restaurants de la Garrotxa tornen a impulsar el Porcus Refinatus
La campanya de plats i tapes de l'Associació d'Hostalatge es trasllada aquest mes de març, coincidint amb l'època de la matança del porc
ARA A PORTADA
Publicat el 29 de febrer de 2024 a les 08:34
Actualitzat el 29 de febrer de 2024 a les 08:39
Et pot interessar
-
Societat Una forta pedregada trenca vidres, coberts i teulades a Santa Pau
-
Societat Aquests són els noms més comuns a la Garrotxa
-
Societat Reclamen a Incasòl que adquireixi 23 pisos protegits de Caixabank a Olot
-
Societat Recuperen una quarantena de varietats antigues de blat a la Vall d'en Bas
-
Societat Èxit de participació en el projecte educatiu de Viles Florides d'Olot
-
Societat Els CAPs de la Garrotxa faran una prova per saber l'exposició al tabac dels infants