Begur viu la Campanya Gastronòmica Peix de Roca

Redacció
16 d'abril del 2013
Cuiners que participaran a la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur
Cuiners que participaran a la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur
Cuiners que participaran a la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur

Amb l'objectiu de promocionar el peix de roca de Begur (Baix Empordà), aquest dissabte 20 d'abril engega la Campanya Gastronòmica que se celebra cada any a la primavera. Així, fins al 9 de juny els diferents restaurants que col·laboren en la campanya oferiran a la carta dels seus establiments, l’opció de tastar un menú especial format per plats elaborats amb base de peix de roca, amb una gran varietat de receptes i un ampli ventall de preus.

El peix de roca, caracteritzat per la seva carn dura i la fortor de gust, protagonitza la cultura gastronòmica de Begur i es pot cuinar de diferents maneres, en suguqet, al forn, a la brasa, fregit... esdevenenint així un dels ingredients principals de la cuina marinera d'aquesta població.

En aquesta quinzena edició hi participaran els divuit restaturants seguents: Ca La Juanita,
Costa Brava, Es Castell – Can Maurici, Fonda Caner, Galena – Mas Comangau, Garreta, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Eetu, Hotel El Convent, Hotel Mas Ses Vinyes, Hotel Sa Punta, Hotel Vintage, Parador d’Aiguablava, Sa Caleta, Toc al Mar i Turandot. Cada restaurant ofereix un menú basat en el peix de roca diferent a un preu diferent.

En el marc de la campanya se celebraran altres actes com tastets de peix de roca el dia 20 d'abril, en coincidència amb l'acte de presentació; la Nit dels Amants del Cinema el 3 de maig amb la projecció de 'El Chef, la receta de la felicidad'; el VI Concurs de Cuina Popular Peix de Roca l'11 de maig; la VI Fira del mar i botiga al carrer, el 18 de maig: i el VI Concurs d’aparadors el 8 de juny.