Segons el vicepresident de la FOEG, Jordi Comas, les comarques gironines han estat 'llargament solidàries' amb la resta del paÃÂs, sobretot amb les comarques barcelonines, i, davant d'una situació com la què s'estàdonant, cal que la riba del Ter vegi garantit el seu cabal ecològic a més de garantir que les activitats agrÃÂcoles, comercials, turÃÂstiques i industrials. Per aconseguir-ho, la FOEG ha animat el Govern a entendre's amb el govern francès per arribar a un acord i comprar aigua del Roine.
'Ells volen vendre l'aigua i nosaltres hem d'estar disposats a comprar-la', ha dit el vicepresident de la federació empresarial. Segons Comas, aquesta és la fórmula més 'senzilla i econòmica' de fer front a la sequera.
'No volem entrar en qüestions polÃÂtiques però apostem per aquesta iniciativa', ha declarat Comas ja que aquesta mateixa proposta de transvasament des del Roine concorda amb la iniciativa llançada anys endarrere i que s'ha tornat a posar sobre la taula des de CiU. 'No demanem urgències immediates però sàque volem una claredat de conceptes i que les propostes es tirin endavant', ha demanat Comas.
La proposta de la PIMEC
La setmana passada l'altra organització empresarial de les comarques gironines, la PIMEC, va llançar una altra proposta. Aquesta determinava que no hagi de ser el Ter en solitari que aporti aigua a les conques del riu Llobregat sinó que el cabal d'aigua que arriba a Barcelona des de Girona es reparteixi a parts iguals entre el Ter, el Segre i l'Ebre. A més, la PIMEC demanava que els 100 hectòmetres que s'enviessin a Barcelona siguin depurats i retornin a les conques d'origen.
Des de la FOEG, han qualificat de 'correcte i digne' la proposta de la PIMEC però han dit que el transvasament del Roine és la mesura més adequada. 'Que no ens vinguin a dir que amb l'aportació d'aigua del Roine posem en qüestió la independència hÃÂdrica de Catalunya', ha dit Comas.