
Així, els municipis haurien de lliurar la seva proposta al departament de Governació i Relacions Institucionals abans del 7 d'octubre, de manera que el Govern pugui fer pública la relació definitiva de punts de votació abans del 12 d'aquest mateix mes. Amb aquesta mesura, el Govern cedeix als ajuntaments la potestat de decidir quins locals i taules de consulta ofereixen, i deixa a les seves mans la decisió sobre si s'utilitzaran edificis públics per albergar les urnes.
L'Executiu català confia en "la col·laboració de tots els ajuntaments catalans" per poder dur a terme la consulta del 9 de novembre, tot i que almenys ja quatre de la província de Barcelona –Rubí, Castelldefels, Viladecans i Sant Boi de Llobregat– han rebutjat aprovar mocions de suport a la llei de consultes.
Col·legis electorals
Ara com ara el Govern ja ha fet arribar una primera proposta de locals de votació als ajuntaments, tot i que seran aquests els qui decideixin si utilitzen els centres proposats per la Generalitat o plantegen una possibilitat alternativa. La proposta feta per la Generalitat, que es pot consultar al web, consisteix bàsicament en un llistat dels col·legis electorals que se solen utilitzar quan hi ha eleccions a Catalunya.
Fonts del Govern han explicat que si algun ajuntament rebutja col·laborar amb la Generalitat i rebutja la proposta de punts de votació, serà el mateix Executiu català qui buscarà altres espais on posar les urnes.