Les dues van arribar a la lliga gràcies al comentari d'algú pròxim. "Una companya d'equip va comentar-ho i em vaig engrescar. Havies de gravar un vídeo perquè veiessin com jugaves i, si et seleccionaven, anaves a fer una prova al Cupra Arena", recorda la Paula, una defensa que s'autodefineix com "una jugadora atrevida amb ganes de donar joc". "Jo portava un any sense jugar, després de deixar l'Espanyol. Una amiga em va parlar de la Queens League, però va ser la meva parella qui em va animar a presentar-me. I va anar bé!", rememora l'Alicia, una davantera esquerrana amb gol.
Abans no comenci la lliga entrenen els dimarts i els dijous a Tiana. Però a partir de dimarts ja ho faran al Cupra Arena, on s'ha disputat una competició masculina que celebren que ha iniciat un camí molt interessant. "Pot ser una gran oportunitat per donar al futbol femení la visibilitat que es mereix", defensa la Paula. "Van acabar portant més de 90.000 persones al Camp Nou. Tant de bo ho poguem fer també nosaltres", diu. "S'ha d'aprofitar la bona tendència", demana l'Alicia.

L'Alicia Hernández, de la Llagosta. Foto: Queens League
Les dues aplaudeixen que la Queens League tingui el mateix suport i condicions que la Kings League: "Està tot igual que amb els nois. Ningú té cap plus de més. En cap moment ens han deixat enrere i tindrem les mateixes condicions i promocions que la lliga masculina", celebra la de la Llagosta.
Les dues estan molt il·lusionades. Expliquen que aquest model de competició té diversos canvis respecte al futbol que han jugat fins ara, però no hi veuen inconvenients. Per exemple, passaran de jugar futbol 11 a futbol 7, i amb unes normes particulars: "És una altra forma de fer esport, però amb unes normes que afavoreixen l'espectacle i divertir la gent que ens segueix", explica la garriguenca.
La Paula deixa una reflexió al voltant del possible augment de la popularitat i de tot el que això suposa: "La Kings League ho va petar. Jo encara no soc conscient de què pot suposar l'augment d'exposició, dels haters, de poder ser famosa i de que persones desconegudes valorin com jugo. Jo estic contenta i feliç per l'oportunitat".
No creuen que hi hagi incompatibilitats
Un dels dubtes que han sorgit amb aquestes lligues és les possibles incompatibilitats amb els clubs on juguen la majoria de participants. Però ni l'Alicia ni la Paula creuen que sigui un obstacle. "Jo ara no tenia equip, però crec que els clubs s'ho poden agafar de dues maneres: "Pensar que la teva jugadora hi participarà i això et donarà visibilitat. O, al contrari, creure que te la prenen, que potser es lesiona, que no jugarà... si fos la primera divisió potser sí que seria un problema perquè deixes de banda la teva professió, però en el nostre cas crec que no hi ha cap problema", diu l'Alicia.En el seu cas, la Paula, agraeix el suport que ha tingut del CE Llerona: "No m'han posat cap problema. En tot moment han estat oberts a col·laborar". Ella acaba la lliga el 7 de maig, el mateix dia del debut a la Queens League contra Kunitas.
Com ho veuen els clubs?
Més enllà de les il·lusions de les jugadores, com ho veuen els clubs? Des del CE Llerona, on juga la Paula, s'han mostrat oberts, però també demanen que la Federació Catalana solucioni les incompatibilitats.En Joan Garcia Galceran és l'entrenador de la Paula: "Tres de les nostres jugadores es van presentar a les proves i la van acabar escollint a ella. Estem molt contents per elles, és una oportunitat diferent en un projecte amb molt ressò", destaca. També creu que servirà per resoldre la ignorància que, segons lamenta, té molta gent: "Jo crec que és positiu perquè és una manera de mostrar-se i que la gent vegi que en categories no professionals hi ha jugadores de nivell. I per veure que hi ha molts clubs que treballen bé. De fet, m'ha sorprès el desconeixement del nivell que tenen moltes jugadores, perquè moltes d'elles juguen des que tenen 4 o 5 anys i ara ja estan en etapa juvenil i amateur. Han passat un procés formatiu que abans no existia", afegeix.
Pel que fa a les incompatibilitats, l'entrenador lleroní reconeix que, en el seu cas, els afecta l'última jornada de lliga: "S’ha plantejat jugar dissabte, perquè normalment els equips femenins juguen diumenge. Però clar, quan et toca jornada fora de casa depens de l'equip rival". També alerta, però, que el seu cas no es pot comparar amb els equips que competiran encara unes setmanes més per la fase d'ascens: "Aquí sí que hi pot haver més conflicte", avisa.
En la mateixa línia es mostra el director esportiu del club de les Franqueses, David Hidalgo: "Tot el que sigui poder promocionar futbol femení es positiu, qualsevol mètode serà benvingut i necessari", explica. Diu, però, que la Federació Catalana ha de treballar per resoldre les incompatibilitats: "Hi ha conflicte d'interessos, sí, però tancar-nos en banda i pensar que només hi ha d’haver un format tampoc és la solució. Qui ho ha d’estudiar són els estaments que s’encarreguen de les competicions", demana.