
Els alcaldes de 13 municipis del Vallès han signat aquest divendres un manifest a favor de la reivindicació dels treballadors de Panrico a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), en vaga des del mes de novembre de l'any passat, quan la direcció va anunciar un ERO que afecta 234 empleats dels 350 que hi ha a la fàbrica. En el text, signat a l'Ajuntament de Santa Perpètua de, els batlles es comprometen a treballar pel manteniment de la indústria a la zona. Opinen que l'aplicació de l'ERO suposa el tancament tècnic de la planta i que l'únic que "sortiria guanyant" seria el fons d'inversió Oaktree, propietari de Panrico.
Els batlles també aposten per una economia de base industrial en contraposició amb una especulativa, i han criticat l'"espiral negativa" de Panrico des que el 2005 fos venuda a un primer fons de capital risc. El manifest ha estat signat pels alcaldes de la Llagosta, Mollet i Montornès, per part del Vallès Oriental. I pels batlles de Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sabadell, Santa Perpètua, Sentmenat i Terrassa, del Vallès Occidental.
Els alcaldes també han exigit a la Generalitat que faci els esforços necessaris perquè la planta de Santa Perpètua continuï amb la seva activitat i es comprometen a treballar conjuntament en aquest sentit. Insten el Govern a que exigeixi a Panrico que no apliqui un ERO "discriminatori", tenint en compte que l'empresa es va comprometre a mantenir els llocs de treball durant quatre anys, després dels acomiadaments el 2011. A més, han reclamat a l'executiu català que la rebaixa de sous i condicions laborals no sigui l'única manera de fer que les empreses siguin més rendibles.
Recaptació de fons al mercat de Montornès
D'altra banda, una representació de treballadors de Panrico ha ubicat aquest divendres al matí una parada al mercat de Montornès compartint l’espai que setmanalment ocupa l'Associació de Veïns i Veïnes del Centre de Montornès. L'objectiu ha estat recollir diners per a la caixa de resistència creada per donar suport als empleats amb pitjor situació econòmica amb la venda d'objectes de segona mà i altres fabricats de forma artesana pels mateixos treballadors.