GRANOLLERS
El proper dissabte 24 de novembre, a les 18.30 h, a la plaça de la Porxada es commemorarà a Granollers el Dia Internacional de la Violència vers les Dones, que és el 25 de novembre. Durant l'acte hi haurà un espectacle que porta per títol "Marina, la dona que somiava volar", a càrrec de la companyia NS danza, un conte entranyable on una dona, la Marina, en plena revolució industrial i angoixada per les seva situació familiar i laboral, se li apareix un personatge màgic que la portarà allà on la seva imaginació desitja per tal de recollir el valor de canviar la seva situació. A continuació, aproximadament a les 19.30 h, es llegirà el manifest commemoratiu. Durant la lectura, que anirà a càrrec de diverses dones, s'encendrà una espelma per cada dona morta per violència masclista a l'Estat Espanyol.
Aquest acte s'emmarca en la campanya "Granollers diu no a la violència masclista", que va començar el passat mes d'octubre. Les activitats seguiran dimecres 28 de novembre, amb els "Debats a l'entorn de la igualtat", a les 18.30 h, al Centre Cívic Can Bassa; i divendres 30, amb la lectura dramatitzada "Del nus de la violència, treure'n l'entrellat", a les 20 h, a la Biblioteca Can Pedrals.
LA GARRIGA
Divendres 23
Presentació dels curtemtratges del concurs COM HO VEUS? i premi al millor (MP4)
20,30 h.,Sala d'Actes de la Biblioteca
Dissabte 24
La Dona Sola
22h
Teatre de la Garriga. El Patronat
Acte gratuït. Les entrades es poden recollir a l'Àrea de Cultura i LLeure, i a l'Àrea de Benestar Social.
23, 30, Pavelló de Can Violí
TERRITORI JOVE. L'AMOR NO DEIXA MARCA!
Concert Solidari amb Vífidus, De Cara a la Pared i Buscando a Murphy
Organitza: Entitat Juvenil Projecte Mexcla't i Àrea de Joventut
Altres
La programació del Dia Internacional contra la violència de gènere, també inclourà:
L'efecte Axe: les noies i els nois (taller)
Adreçat als alumnes de l'IES Vil·la Romana i l'IES Manuel Blancafort
SANT FOST
Enguany Sant Fost celebra el dia Internacional contra la Violència de Gènere d'una manera ben especial: Plantant les llavors de l'esperança.
Amb l'objectiu de retre homenatge a les dones víctimes de la violència sexista i alhora fer reflexionar a les noves i velles generacions sobre una problemàtica especialment dolorosa per a les persones implicades i que de tant habitual sembla que perdi importància.
El diumenge 25 de novembre a la Plaça de la Vila, les dones de Sant Fost portaran escrits en una cinta els desitjos per la convivència i contra la violència de gènere que penjaran a l'entrada de l'Ajuntament. Durant l'acte, es farà la plantada simbòlica de les plantes de lavanda, igual a les llavors que durant tots aquests dies estan rebent els homes de Sant Fost com a símbol de plantar i fer créixer la convivència.
També, en el mateix acte, el Grup de Dones Hedera, lliurarà a l'alcalde Sr. Joan Gassó, les 7200 signatures de suport per a la sol·licitud que reclama al Govern espanyol, l'ampliació d'ajudes per a dones que han patit maltractaments a la llar. L'acte anirà acompanyat de l'enlairament de 65 globus, un per cada una de les víctimes d'aquest any.
També hi ha programats altres activitats específiques. Els més petits podran gaudir de contes musicats per treballar la igualtat entre nens i nenes, a la Biblioteca Municipal, divendres 16 de novembre; les persones grans també podran escoltar contes musicats al Casal d'Avis Mas Cantí, divendres 23 a dos quarts de cinc.
A més a l'IES Alba del Vallès s'impartiran uns cursos de Prevenció de la Violència de Gènere.
CALDES DE MONTBUI
Un any més l'Ajuntament de Caldes de Montbui és vol sumar a la celebració del Dia internacional contra la violència vers les dones del dia 25 de novembre. És per això que des de la Regidoria d'Acció Social s'ha preparat tres actes per tal de focalitzar l'atenció sobre aquesta realitat. La regidora d'Acció Social Àngels Muñoz ha presentat el programa d'activitats aquest dimarts al migdia en roda de premsa.
Muñoz ha explicat que enguany s'ha optat per reduir l'oferta d'actes i així intentar no diversificar excessivament el públic i concentrar l'atenció en accions més concretes. D'aquesta manera, i sota el lema "Diguem prou a la violència de gènere", s'oferirà un cinefòrum, una conferència i l'Ajuntament es sumarà, com ja és habitual, al manifest que en motiu d'aquest dia han preparat les institucions públiques de Catalunya, el Govern de la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments.
La regidora ha explicat que "les propostes que presentem enguany volen copsar les diferents cares de la violència de gènere. En primer lloc, el cinefòrum es centrarà en la violència física mentre que la conferència tractarà principalment el tema del maltractament psicològic en la parella".
A més, Muñoz ha volgut recordar que l'Ajuntament ofereix un dia al mes i de manera gratuïta el servei d'assessoria jurídica per a dones, la propera cita del qual serà el proper dia 19 de novembre de 3 a 5 de la tarda. Per últim, la regidora ha convidat a tota la ciutadania a prendre part d'aquestes activitats "per prendre consciència de la realitat de la violència de gènere i per a que tots plegats posem el nostre granet de sorra per solucionar les situacions de maltractament, tan físic com psicològic, en les que viuen encara moltes persones".
Cinefòrum
El dimarts 20 de novembre a les 16 h. la Sala de Plens de l'Ajuntament acollirà la projecció de la pel·lícula francesa "Caos" que servirà com a punt de partida per al debat que tot seguit conduirà l'entitat Drac Màgic. Aquesta proposta es basarà principalment en la violència de caire físic i és que el film narra la història d'en Paul i l'Helène que són testimonis de la brutal pallissa que uns joves propinen a una noia. Per no veure's implicats en els fets, fugen sense ajudar-la. Però l'Helène no pot deixar de pensar en la noia i la visita a l'hospital. Allà, la Malika li explica les terribles experiències que ha viscut a Algèria i juntes decideixen venjar-se dels homes que els han fet mal. La pel·lícula és una comèdia agredolça que fa una crítica a la situació que pateixen les dones, tant a la cultura islàmica com, encara que a través de mecanismes més subtils, a l'occidental.
Conferència
Si bé el cinefòrum es centrarà en la violència de caire físic, la proposta del dimecres 21 de novembre tractarà el tema del maltractament psicològic en la parella. Aquesta tarda a les 19 h. la Biblioteca rebrà a Francesca Babí, autora del llibre "Gàmbit de Dama", col·laboradora del Servei d'Atenció i Informació a les Dones (SAID) de Cerdanyola del Vallès i membre del grup Dones de Vol.
En aquest cas, la història que presenta Babí en el seu llibre és el d'una dona que es va enfonsant en un pou psicològic sense saber perquè fins que s'adona que la seva vida la manipula el seu marit, que és ell qui l'està empenyent cap a la depressió, i decideix canviar aquesta situació.
Manifest
Per últim, un any més es durà properament a aprovació a la Junta de Govern Local l'adhesió de l'Ajuntament de Caldes de Montbui al manifest que promouen les institucions públiques de Catalunya, el Govern de la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments en motiu del Dia internacional contra la violència vers les dones.
Aquest text, entre d'altres coses, manifesta el compromís de les diverses institucions públiques de Catalunya respecte aquesta realitat afirmant que "volem mostrar a l'opinió pública en general, i a les dones en particular, el nostre compromís i implicació en un treball conjunt amb tots els agents socials, ciutadanes i ciutadans i, en especial, amb els grups i entitats de dones, per avançar cap a escenaris que propiciïn una Catalunya lliure de violència vers les dones".