
L'Ajuntament de Granollers i l'Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona han signat aquest dimarts un acord de col·laboració a través del qual els procuradors posaran en coneixement del Consistori els casos de persones en possible risc d'exclusió social a conseqüència de processos de desnonaments o execucions hipotecàries. Això permetrà, si s'escau, contribuir a què la situació d'estrès patit pels afectats es pugui atenuar, ja que, en cas de presència de menors, persones grans o persones amb discapacitat, se'ls podrà buscar allotjament o proporcionar altres serveis.
Els encarregats de rubricar l'acord han estat l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el vicedegà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ramon Daví, que ha explicat que el procurador omplirà una fitxa relativa al procediment de desnonament d'habitatge i facilitarà aquesta informació al lloc web del Col·legi de Procuradors que tingui com a destinatari l'oficina d'habitatge de Granollers. Aquest conveni se suma als signats amb els ajuntaments de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Sant Celoni i Sabadell per part del Col·legi de Procuradors, que aspira a arribar a col·laborar amb més consistoris per millorar les condicions de les persones desnonades.
L'Ajuntament de Granollers ja fa temps que aposta decididament per les polítiques d'habitatge; aquest gener va posar en marxa un pla d'acció per fer front a l'impacte social dels desnonaments amb el suport de Càritas, del Col·legi d'Advocats de Barcelona i de la Plataforma de Afectats per la Hipoteca (PAH). El ple municipal també s'ha mostrat contrari a l'imperatiu legal de col·laborar amb la Justícia en els processos de desnonaments de les famílies del municipi i ha sol·licitat als jutges que s'abstinguin de demanar aquesta col·laboració. Així mateix, l'Ajuntament de Granollers ha instat al govern espanyol perquè reguli l'objecció de consciència en els desnonaments. La ciutat disposa també d'una l'Oficina Local de Mediació Hipotecària i d'una borsa de mediació pel lloguer social.