Finalitza amb èxit la 3a edició d'Arts de Fusió

Publicat el 29 de novembre de 2007 a les 16:13
En aquesta ocasió s'ha comptat amb la presència del Grup de Recerca en Tecnologia Musical (MTG) de la Universitat Pompeu Fabra, capdavanter en el desenvolupament de projectes i programari relacionats amb el so i la música; el col·lectiu Orquestra del Caos, creador de l'arxiu sonor ‘Sonoscop' i organitzador del festival d'art sonor Zeppelín al CCCB; Poseydon i AdriA, exemples de l'estreta vinculació entre el món del hip hop i els grafits; el Grup Cabo San Roque, innovador pel que fa a la construcció dels seus instruments a partir d'objectes o estris quotidians; i els col·lectiu VHS i Elèctric VJs, ambdós del món del Vjing.
Les jornades d'enguany, celebrades durant els dissabtes 17 i 24 de novembre, han establert un marc de xerrades i debats dins el terreny que entrecreua i combina les arts visuals amb les sonores i les musicals, posant un interès especial en aquelles pràctiques que tenen com a motor de creació les noves tecnologies. Paral·lelament durant la setmana també s'ha realitzat el taller *Transmite-Distribuye-Comparte*, impartit pel col·lectiu Platoniq. El taller pretenia, en tres sessions (19, 21 i 22 de novembre), analitzar les metodologies i eines dels projectes Open Server, Burn Station i Banco Común de Conocimientos amb l'objectiu d'entendre les estratègies emprades i generar sessions de treball al voltant de nous rols i reptes de producció cultural col·lectiva. Els projectes de Platoniq
(www.platoniq.net) promouen l'accés lliure a la cultura compartint mitjans, continguts i processos d'organització i un dels seus objectius principals és cercar com es pot aplicar la tecnologia al camp social.
Els treballs realitzats durant el taller es poden escoltar al web www.openserver.cccb.org.
En el marc de la darrera jornada d'Arts de Fusió es va lliurar el premi del primer concurs "Granollers, una ciutat de sons", organitzat en el marc de la Setmana Tecnològica. L'enregistrament guanyador va ser Cavallet volador, de Montserrat Mas, veïna de Granollers, que captava el so d'un cavallet del carrer del Sastre amb la veu d'un infant de fons, el qual es pot escoltar al web de Freesound Project (http://freesound.iua.upf.edu). El premi, era un mòbil d'última generació cedit per Movistar. Entre la cinquantena de projectes presentats, que els participants havien d'enregistrar durant el passat 6 d'octubre amb un dispositiu digital o telèfon mòbil, el jurat format per membres de l'organització, va destacar la qualitat i l'originalitat del so guanyador.