Les farmàcies preveuen una demanda "alta" de tests d'antígens a partir d'aquest dijous, quan entra en vigor la regulació de la venda d'aquests productes d'autodiagnòstic de la Covid-19 sense recepta mèdica. "La gent té molta necessitat d'estar cribrada", afirma la vicetresorera del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), Marta Gento, en declaracions a l'ACN.
Gento adverteix que els pròxims dies podrien ser "una mica dificultosos" per trobar tests a les farmàcies, ja que, com va passar amb les mascaretes, el mercat s'ha d'anar regulant. La representant del COFB indica que el cost d'un test ronda ara els 10 euros i que la fiabilitat és alta, però recorda que un resultat negatiu no eximeix de complir les mesures o fer l'aïllament en cas de ser contacte.
El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts el reial decret que permet la venda de tests d'autodiagnòstic, és a dir, d'antígens o d'anticossos, contra la Covid-19 en farmàcies i sense la necessitat de recepta a partir d'aquest dimecres, un cop estigui publicat al BOE. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha qualificat la decisió com "una mesura molt reclamada i desitjada" i ha felicitat el ministeri de Sanitat per l'acord assolit amb els col·legis de farmacèutics i la indústria farmacèutica.
[noticiadiari]2/222587[/noticiadiari]
En compareixença davant la comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats, Darias va reivindicar que "es fa necessari augmentar la capacitat diagnòstica per identificar de forma més ràpida els casos positius i fins i tot d'asimptomàtics, com està passant en la població de 12 a 29 anys, i controlar de la manera més eficaç la progressió de la pandèmia". El preu no serà fixat pel govern espanyol, sinó que les farmàcies podran decidir-lo. Es preveu que estigui entre els set i els quinze euros.
L'esborrany de la nova norma, publicat al maig i al qual ha tingut accés Europa Press, justifica que "la disponibilitat de proves d'autodiagnòstic per a la Covid-19 permetrà a la població general la realització de les proves sense la intervenció d'un professional sanitari, el que per una banda reduirà en certa manera la pressió assistencial dels centres sanitaris i permetrà la identificació ràpida de sospites de casos positius".
De la mateixa manera, el Ministeri reconeix que la crisi sanitària per la Covid-19 "fa necessari augmentar la capacitat diagnòstica", a fi d'identificar de forma ràpida sospites de casos positius, per prendre les mesures adequades i així controlar eficaçment la progressió de la pandèmia i al mateix temps "atendre els afectats per la pandèmia i ajudar a la seva recuperació".
"Tenint en compte que l'exigència de prescripció per a la venda al públic d'aquests productes constituiria una important barrera per al seu ús, és convenient incloure'ls entre els productes d'autodiagnòstic exceptuats de la necessitat de prescripció per a la seva adquisició en farmàcies", va explicar el Ministeri en el seu esborrany.
Després d'aprovar aquesta norma, les proves d'autodiagnòstic de la Covid-19 s'uniran a altres tests que tampoc necessiten recepta, com els de l'embaràs i de la fertilitat, així com els destinats a la determinació de la glucèmia o la detecció de VIH. Igual que aquests productes, els tests per detectar la Covid-19 podran tindran permès realitzar publicitat.
[plantillacoronavirus]
Les farmàcies preveuen una «alta demanda» de tests
En els pròxims dies podria ser difícil trobar les proves d'autodiagnòstic en espera que el mercat es vagi regulant
Ara a portada
Publicat el 21 de juliol de 2021 a les 19:34
Et pot interessar
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència
-
Societat Les obres de l'R3 es tornen a enrederir per coincidir amb les de l'R4 a Montcada