“En comparació amb la resta de Catalunya, Granollers és un municipi que es pot considerar més avançat que la mitjana pel que fa a l’equitat educativa. Els seus índex de segregació escolar d’alumnat d’origen estranger són sensiblement inferiors a la mitjana catalana en educació primària, i lleugerament superiors a secundària”. Aquesta és una de les conclusions que es desprèn de l’estudi sobre escolarització, encarregat a la Fundació Jaume Bofill i dut a terme pel grup GEPS (Globalització, Educació i Polítiques Socials). Un equip de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona, sota la direcció de Xavier Bonal, director del Departament de Sociologia de la mateixa universitat.
L’estudi recull informació sobre la situació de l’escolarització a la ciutat. Segons ha explicat l'Ajuntament, s’assenyala que en la darrera dècada Granollers se situa entre els municipis que han millorat en indicadors d’equitat en l’escolarització. S’ha fet una diagnosi completa sobre les desigualtats educatives a la ciutat i s’han identificat els principals reptes que té un projecte educatiu de ciutat integrador i cohesionat per al segle XXI.
L’estudi analitza també les pautes d’elecció escolar de les famílies, la mobilitat de la població per raó educativa i els efectes d’una proposta de zonificació escolar.
3 eixos de propostes cap a l’equitat educativa
El resultat de l’estudi inclou un conjunt de propostes d’intervenció educativa a diferents nivells de manera participada, en tres eixos: polítiques d’informació, comunicació i canalització de la demanda; polítiques de planificació de l’oferta educativa i mesures per l’escolarització equilibrada i polítiques d’innovació educativa.
Amb l’estudi finalitzat, el Consell Escolar Municipal organitza uns tallers oberts a la participació de la comunitat educativa per tal compartir propostes i línies d’actuació encaminades en aquests tres eixos de treball cap a l’equitat educativa de la ciutat de Granollers.
Les primeres sessions de treball es faran a Can Puntes, a les 18 hores, el dimecres 13 de desembre, que es parlarà de polítiques d’innovació educativa; i el dijous 14 de desembre, que es tractarà sobre polítiques de planificació de l'oferta, de mesures per a l'escolarització equilibrada i d'informació i comunicació de l'oferta educativa. Els interessats es poden inscriure en aquest enllaç.
Un informe diu que els índexs de segregació escolar a Granollers són inferiors a la mitjana a primària però superiors a secundària
Amb l’estudi finalitzat, el Consell Escolar Municipal organitza uns tallers oberts a la participació de la comunitat educativa per tal compartir propostes i línies d’actuació
Ara a portada
Publicat el 22 de novembre de 2017 a les 18:08
Actualitzat el 22 de novembre de 2017 a les 18:17
Et pot interessar
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència