Menjar-se l'arbre de Nadal, la surrealista proposta que alerta les autoritats belgues

L'agència de seguretat alimentària del país deixa molt clar que els avets no són aptes per al consum humà: "Pot tenir conseqüències greus o fatals"

Un arbre de Nadal
Un arbre de Nadal | Cedida
Redacció
08 de gener de 2025, 11:38

Surrealista proposta la que s'ha creat a la ciutat belga de Gant. Una iniciativa de l'Ajuntament del municipi ha convidat els seus ciutadans a arrencar les fulles de l'arbre de Nadal, bullir-les, colar-les i deixar-les assecar. El producte final es podia untar com si fos una mena de mantega, cosa que implicava menjar-se l'avet de les festes.

Tot plegat sorgeix de la pàgina oficial del consistori, en què es va publicar un article sota el titular Després de les vacances, què fem amb les restes? i en el qual es proposaven diferents alternatives per reciclar l'arbre de Nadal. "A Escandinàvia ja fa temps que ho fan", deia l'article sobre el fet de menjar-se l'arbre de Nadal.

Però la voluntat ecologista i contra el malbaratament alimentari no és adequada per a la salut. L'agència de seguretat alimentària de Bèlgica ha activat totes les alertes i ha deixat molt clar que els arbres de Nadal no són aptes per al consum humà: "No estan pensats per entrar a la cadena alimentària".

L'Agència Federal per a la Seguretat de la Cadena Alimentària ha recordat que el risc per al consum es troba en el probable ús de pesticides per fer créixer els avets. En aquest sentit, explica que el consumidor no pot saber si els arbres han estat tractats amb retardants de flama, cosa que pot tenir "conseqüències greus o fins i tot fatals".