Una ONG reparteix sense saber-ho caramels amb una dosi «potencialment letal» de metamfetamina

Auckland City Mission assegura no tenir coneixement dels fets, que les autoritats investiguen de manera "prioritària" donat el "risc públic" que representen

Redacció
14 d'agost de 2024, 18:55
Actualitzat: 18:58h
Els caramels afectats
Els caramels afectats | Auckland City District Police

Escàndol a Nova Zelanda. Una ONG australiana ha repartit, sense saber-ho, caramels amb una dosi "potencialment letal" de metamfetamina. Aquesta és l'advertència que els ha llençat la policia i també un afectat, que ha contactat amb Auckland City Mission per informar-los que els seus dolços tenen un "gust estrany".

Les autoritats han assegurat, en unes declaracions públiques, que investiguen els fets de manera "prioritària" donat tot el "risc públic" que representen. I és que, segons les anàlisis fetes per la Fundació Antidroga de Nova Zelanda, cadascun dels caramels contenia, aproximadament, tres grams de droga. En aquest sentit, cal destacar que una dosi habitual conté entre 10 i 25 mil·ligrams, per tant, cada caramel representa més de 300 dosis. "Empassar tanta metamfetamina és extremadament perillós i podria provocar la mort", han assegurat des de la Fundació.

 

"Si heu rebut algun d'aquests caramels, si us plau no us els mengeu", ha advertit la mateixa ONG a través del seu perfil a Facebook. L'entitat, que es dedica a donar menjar a les persones en situació de vulnerabilitat, també ha volgut deixar clar que no tenia ni idea que els dolços contenien droga. Auckland City Mission ha expressat la seva "preocupació" i "desolació" pels fets, ha lamentat haver-los repartit i s'ha posat a disposició de les autoritats. Ara s'ha sabut que els caramels van ser una donació anònima, i que una persona encara per identificar els hi va fer arribar en forma de paquet comercial.

De moment, Helen Robinson, membre de l'entitat, ha comunicat que vuit famílies, inclòs almenys un nen, han  informat que han consumit els dolços contaminats des del dimarts. No obstant això, ningú ha estat hospitalitzat per ara, segons ha declarat ella mateixa.

"Les nostres primeres recerques indiquen que els aliments en qüestió (caramels amb sabor de pinya de la marca Rinda) poden haver estat distribuïts en paquets d'aliments durant les últimes setmanes", ha afirmat la policia. Malgrat això, el director general de la marca, Steven Teh, ha volgut precisar que no utilitza ni autoritza l'ús de cap "droga il·legal" en els seus productes". El portaveu de la Fundació Antidroga de Nova Zelanda, Bien Birks Ang, també ha indicat que disfressar drogues com a mercaderies innòcues és una tècnica comuna de contraban transfronterer i que podrien haver-se distribuït més dolços per tota Nova Zelanda.

 

Arxivat a