“Dones, motor de revolució”

El mNACTEC acull una mostra que trenca els estereotips de les dones en el món del motor

Publicat el 10 de desembre de 2009 a les 19:35
El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el mNACTEC, inaugura aquest divendres la mostra Dones motor de revolució.

L’exposició contribueix a recuperar i valorar el rol de les dones vers la innovació, el procés de lideratge i la contribució al desenvolupament del sector del motor i l’automoció, en el conjunt de les seves activitats i entorns d’actuació.

Segons els organitzadors, Dones, motor de revolució és una exposició concebuda com un esclat de moments, actituds, habilitats, capacitats, vivències i biografies de dones que han contribuït i que contribueixen de forma significativa al desenvolupament d’activitats relacionades amb el món del motor, tant des de la vessant comercial, esportiva, econòmica, innovadora com artística, de servei i de quotidianitat, i que han anat facilitant l’eliminació d’estereotips i barreres enfront de les dones en aquest camp.

Un projecte ambiciós
L’exposició, que consta de trenta cinc plafons gràfics i fotogràfics, és part del projecte Dones al volant, dones treballant, en cooperació amb el projecte Dones, motor de canvi del Vallès Oriental. Aquest projecte promou actuacions vers la igualtat d’oportunitats en el treball, en el sector de l’automoció, el transport i la logística al Vallès Occidental, on aquesta activitat té una forta presència, tant en la producció com en els serveis. Es promou l’accés, la presència i la permanència de les dones en aquest sector, cosa que contribueix a superar els estereotips sobre la divisió tradicional del treball per gènere, així com generar canvis en les noves organitzacions del treball.

Dones al volant, dones treballant és una acció de caràcter experimental, promoguda per la consultora CRIA SL del Grup Promocions, que compta com a entitat sòcia amb la FESALC –Federació de Societats Anònimes Laborals de Catalunya- i està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, pel programa de Projectes Innovadors, i cofinançada pel Fons Social Europeu.

L’exposició romandrà oberta al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya fins al 22 de desembre de 2009, de dimarts a divendres de 10 a 19 hores; dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14.30 hores; dilluns, tancat.