
Pilar de 5 dels Minyons dins del mNACTEC de Terrassa Foto: J.M.O.
Els Minyons de Terrassa han commemorat els seus 35 anys amb el lema Patrimoni de Terrassa, Patrimoni de la Humanitat. El Conseller de Cultura de la Generalitat, en Ferran Mascarell, n'ha afegit un tercer aquest dijous al vespre, Patrimoni de Catalunya. Per commemorar l'efemèride s'han realitzat diversos esdeveniments, com l'actuació a dalt de La Mola, el pilar a la Mòmia de Montserrat, un concert multitudinari, una exposició, i avui l'acte institucional, al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, un dels grans patrimonis del modernisme industrial.
L'esdeveniment ha inclòs l'entrega de medalles a aquells que es van incorporar entre el 1984 i el 1989, que són uns 25, als qui en els darrers 5 anys han fet de presidents i caps de colla. L'acte ha estat amenitzat pel grup musical Les Betzuques i per les gralles de la colla. La jornada ha estat presentada per l'actor i casteller, Biel Duran, que ha criticat que el 3 de 10 amb folre i manilles descarregat el diumenge passat a Girona aparegués poc a les televisions. A més, ha reblat que quan molts donaven els malva per gairebé morts han demostrat que estan més vius que mai. Per Duran, els Minyons han estat revolucionaris i crítics, i potser per això, per trencar motllos massa vegades han estat mal vistos pels ortodoxos del món casteller. Per l'actor, els del carrer del teatre són la colla que més hi ha contribuït a superar tots els límits imaginables, són l'entitat que més ho ha sacsejat tot.
A més del Conseller, hi han assistit l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, el Diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros, i l'actual president malva Cesc Poch, que ha reconegut que en el 35 aniversari "n'hem fet de molt grosses". Combarros ha remarcat que els Minyons han fet ciutat, han aportat valors i han estat innovadors, tot sent rebels. Mascarell ha lloat el caàcter propi dels malva i l'haver portat l'experiència castellera a la Catalunya Vella. Ballart ha donat les gràcies als Minyons per haver portat el nom de Terrassa arreu.
En finalitzar l'acte s'han realitzat uns pilars interiors sota les voltes de la fàbrica modernista que acull el Museu.
Més notícies dels Minyons