La petita gran empremta de Terrassa als Premis Gaudí 2022

La pel·lícula "Los renglones torcidos de Dios" s'ha endut dos guardons a Millor Maquillatge i Perruqueria i a Millor Vestuari

Els premiats a la gala dels Premis Gaudí 2022, la passada nit
Els premiats a la gala dels Premis Gaudí 2022, la passada nit | Premis Gaudí 2022
23 de gener del 2023
Terrassa deixa marcada la seva empremta un cop més a la nit del cinema català. La trajectòria de renom de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) sempre ha aconseguit que la nostra ciutat es guanyi una bona posició com a referent cinematogràfica, i enguany ho ha tornat a fer als Premis Gaudí, que han celebrat la darrera gala la passada nit.

La pel·lícula guanyadora de la Millor Pel·lícula Catalana aquest 2022 ha estat Alcarràs (Carla Simón), que va comptar amb dos terrassencs al seu equip de rodatge: en Bernat Llonch, graduat a l’Escac, que es va especialitzar en producció, i Alba Sobrepera, graduada a la Universitat de Vic en Comunicació Audiovisual. El film també es va endur els globus d'or per Millor Direcció, Millor Guió original, Millor Direcció de producció i el Premi del Públic. 
 
A més, l'ESCAC comptava amb 16 nominacions de vinculació terrassenca en diferents categories, de les quals dues s'han endut el premi. La pel·lícula Los renglones torcidos de Dios (Oriol Paulo), rodada a Terrassa, s'ha endut dos premis gaudí: a Millor Maquillatge i Perruqueria per a Montse Sanfeliu i Carolina Atxukarro; i Millor Vestuari per a Alberto Valcárcel. L'adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Torcuato Luca de Tena (1979) es va gravar a Torrebonica i a la seu de la Cecot. La pel·lícula també comptava inicialment amb les nominacions a Millor Direcció Artística, Millor So, Millors Efectes Visuals, Millor Guió Adaptat, Millor Actor Secundari i Millor Protagonista Femenina.
 
El film Malnazidos (Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro), rodada també al Mas Viver de Torrebonica i en el qual surt l'actor terrassenc Manel Llunell, havia rebut les nominacions a Millors Efectes Visuals i Millor maquillatge i perruqueria, però no se'n va endur cap. 

La presència de Terrassa a la gala, però, no va acabar aquí. Els músics egarencs Lildami i Miki Núñez van ser els encarregats d'entregar les estatuetes d'or a l'escenari.