La UPC, líder en transferència de tecnologia a Espanya, presenta el Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT UPC) i posa més capacitat de recerca al servei de la innovació empresarial. El projecte està format pels 19 centres de recerca de la UPC focalitzats a la transferència de tecnologia amb empreses, dels quals, el 50% treballen al Campus de Terrassa. Aquest fet configura el municipi com la segona ciutat catalana amb més grups de recerca que transfereixen el resultat de la seva innovació a la indústria.
Uns 400 investigadors, un volum d'activitat de 18 milions d'euros per transferència de tecnologia i innovació a les empreses el 2011, així com 91 patents registrades i 12 spin offs creades en els darrers anys. Aquestes són les principals xifres dels 19 centres de la Universitat Politècnica de Catalunya -BarcelonaTech (UPC) que formen part de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya i que ara s’agreguen i potencien la seva activitat en el Centre d’Innovació i Tecnologia (CIT UPC).
Un total de 9 d'aquests grups treballen al Campus de la UPC a Terrassa, i són el Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6), Centre d’Investigació en Seguretat i Control Alimentari (CRESCA), Centre d’Investigació en Innovació en Toxicologia (CRIT), Centre d’Innovació Tecnològica (CTF), Centre Tecnològic de Transferència del Calor (CTTC), Laboratori de Sistemes Oleohidràulics i Neumàtics (LABSON), Laboratori d’Enginyeria Acústica y Mecànica (LEAM), Motion Control and Industrial Applications (MCIA) i Sistemes elèctrics d’Energies Renovables (SEER).
El 7 de juny, CIT UPC constitueix el seu Consell Empresarial, format per Abertis, Alstom, Aqualogy Conocimiento (Grup Agbar), Comsa Emte, Endesa, Fundació CEQUIP, Indra, JG Ingenieros, Ros Roca, Seat, Siemens, Soadco-Klockner i Telstar. Amb motiu de la constitució del Consell Empresarial del CIT, la UPC ha convidat el director executiu del Programa universitat-empresa del Massachusetts Institute of Technology (MIT) dels Estats Units, Karl Koster perquè presenti en detall el model de gestió de la innovació d'aquest institut tecnològic de referència mundial. La conferència tindrà lloc el mateix dia 7, a les 13 hores, a la sala de juntes del Rectorat (carrer de Jordi Girona, 31. Barcelona). Posteriorment, s'obrirà un debat, que serà moderat per Cristina Fontgivell, periodista del diari Expansión, amb la participació dels directors dels 19 centres membres de CIT UPC, dels representants del Consell Empresarial de CIT, així com d’investigadors de la Universitat.
CIT UPC s'ha constituït com un instrument facilitador per potenciar, comercialitzar i posar en valor amb èxit els resultats de la investigació diferencial que generen els centres de recerca i transferència de tecnologia, un dels nuclis d'innovació universitaris més potents d'Espanya. A través de CIT —que jurídicament s’ha constituït com a fundació—, la UPC ofereix al teixit industrial solucions tecnològiques integrals i d’excel·lència. El centre promou el desenvolupament de projectes tecnològics multidisciplinaris i claus en mà.
Tecnologia punta a Terrassa
Es presenta el Centre d'Innovació i Tecnologia de l'UPC en què participen 9 empreses de la ciutat
Ara a portada
Publicat el 05 de juny de 2012 a les 16:15
Et pot interessar
-
Cultura i mitjans MútuaTerrassa anuncia el guanyador del VIII Concurs de contes de Sant Jordi
-
Cultura i mitjans Improvisació, rock i música clàssica arriben a la Factoria Cultural de Terrassa
-
Cultura i mitjans Es manté el Pícnic Jazz de Terrassa malgrat les previsions de pluja
-
Cultura i mitjans Camille Thurman debuta a Catalunya dins del Festival de Jazz de Terrassa