Una temporada carregada d'èxits

El Centre d'Arts Escèniques presenta la nova programació amb la vista posada a impulsar la creació artística del nostre país

Publicat el 19 de juny de 2012 a les 18:30
El Cyrano d'Arquillué arribarà a Terrassa el 20 de gener Foto: Bito Cels

Un banquet de cultura escènica, una mostra de la vitalitat creativa i artística del país. Així s'ha presentat la nova temporada del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET). De la mà del seu director, Pep Pla, i acompanyat per una nutrida representació d'artistes participants en alguna de les obres que es podran veure a partir de setembre, s'ha anat desgranant els espectacles de la programació estable així com les obres que formaran part del Festival TNT'12.

L'acte també ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Amadeu Aguado, i del Director General de Promoció i Cooperació Cultural de la Generalitat, Jordi Cabré. Ambdós han destacat l'èxit d'assistència recollida pel CAET en la temporda anterior (amb un 98 per cent d'ocupació mitjana) i han recordat que això és possible gràcies a l'esforç de l'Ajuntament i la Generalitat, un esforç que s'ha traduït amb la renovació per quatre anys més del conveni econòmic, pel qual aquesta última s'ha compromès, almenys per la temporada 2012-13 a mantenir el pressupost assigant.

La temporada estable s'inaugurarà el proper diumenge 30 de setembre amb l'obra "Incendis" de Wajdi Mouawad, dirigida per Oriol Broggi i que comptarà amb dues estrelles consolidades del panorama teatral català, Clara Segura i Julio Manrique. A l'octubre, en concret el dia 13, serà el torn de "La festa" d'Spiro Scimone, un espectacle dirigit per Orlando Arocha i que com ha explicat un dels seus intèrprets, Rafa Cruz, aposta pel "mestissatge del llenguatge, és a dir, l'espectador podrà sentir durant l'obra el català, castellà i l'italià". El text d'aquest autor italià inèdit al nostre país versa sobre la família, analitzada des de la comicitat i ironia.

"El secret de la partició" de Teresa Sánchez-Roca pujarà dalt de l'escenari el dia 21 d'octubre, i com ha explicat el seu director, Jordi Palet, es tracta d'una obra en què es barregen elements del circ, la màgia i el text, tot passat pel filtre d'un "humor negre". Un dels espectacles que potser sorprendrà més serà "Burundanga" de Jordi Galceran i que compta amb Carles Canut o Roser Blanch entre el seu repartiment. Canut no ha volgut desvetllar de què va aquesta comèdia negra perquè el "factor sorpresa és important".

L'obra dirigida per Jordi Casanovas es podrà veure el 28 d'octubre al Teatre Principal.
La seguirà en el temps, "Udol", el dia 10 de novembre, una obra de creació de Q-ars Teatre, en el qual "l'art i la creació" n'és l'eix vertebrador, segons va explicar una de les actrius i impulsores del projecte, Anna Güell. Textos, coreografies i música es barrejaran per donar cos a un espectacle que vol ser "una declaració d'amor" a l'art. El 18 de novembre arribarà  "Celobert" amb Josep Maria Pou i Roser Camí repetint els personatges que ja van interpretar el 2003 "tot i que amb nous anys més d'experiència al darrera". Per Pou "el text de David Hare és rabiosament actual, sembla que estigui escrita pensant amb tot el que està passant al nostre voltant".

"Zero" és l'aposta creativa de Pep Pla i Albert Boronat que han creat un espectacle partint de zero només amb el referent d'un antic costum del Japó medieval pel qual arribat el moment, els avis eren abandonats a la seva sort a la muntanya de Naraiama.  Preguntes i reflexions sobre la velles ompliran l'escenari el dia 24 de novembre. Maribel Verdú i Antonio Molero també tindran protagonisme dins de la temporada del CAET. Els intèrprets vénen a presentar "El tipo de la tumba de al lado" dirigida per Josep Maria Pou seguint el text de Katarina Mazetti, una història senzilla, tendra i divertida que oculta més d'una sorpresa per l'espectador.

I per cloure la temporada, el 20 de gener, un altre plat fort, "Cyrano de Bergerac" d'Edmond Rostand i amb el terrassenc Pere Arquillué en el paper de l'home del nas gros. Sota la direcció d'Oriol Broggi, es tracta d'un joc intel·ligent, de paraules afilades però dites en vers, de cançons i balls, i de reflexions sobre l'amor i la mort.