Victòria socialista, també a Terrassa

La participació a la ciutat ha estat superior respecte de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, l'any 2021

Salvador Illa ha estat el guanyador d'aquestes eleccions.
Salvador Illa ha estat el guanyador d'aquestes eleccions. | Frederic Esteve
13 de maig del 2024
Actualitzat a les 0:00h

Terrassa ha tornat a votar socialistaaquest 12-M. El partit liderat per Salvador Illa, ha obtingut el 30,33% dels vots en les eleccions al Parlament de Catalunya d'aquest diumenge davant del 25,8% de l'any 2021. La segona força a la ciutat ha estat Junts (17,14%) que ha mantingut els suports, per davant d'ERC que ha passat del 20,93% al 13,31%. La quarta força a la capital egarenca ha estat el partit d'extrema dreta, Vox (11,85%), després el PP (9,96%). Tots dos han millorat els resultats de fa tres anys. Els Comuns i la CUP han perdut suports, aconseguint el 5,99% i el 3,39%, respectivament. 

De fet, la victòria socialista ha estat a bona part de l'àrea metropolitana. Els socialistes han tornat a pintar de vermell la cocapital vallesana -igual que la seva veïna Sabadell- i també ha estat la força més votada al conjunt de la comarca. L'any 2021el segon partit més votat tant a la ciutat com a la comarca va ser d'ERC, que ha estat el partit més perjudicat en aquests comicis. 

La participació en el conjunt de Catalunya ha estat semblant a la de fa tres anys però a la ciutat hi ha hagut un augment i s'ha situat en el 57,04%, set punts per sobre que fa tres anys quan les eleccions es van celebrar en plena pandèmia. Terrassa ha viscut una jornada electoral immersa en plena Fira Mordernista que ha omplert el centre i el barri de Ca n'Aurell de la ciutat d'activitats ambientades amb la vida de principi del segle XX.