155 famílies de Terrassa es beneficien de targetes-moneder

L'Ajuntament ha destinat fins a 230.000 euros per al seu programa estival d'atenció social a nens en situació vulnerable

Publicat el 27 d’agost de 2015 a les 15:36
Un total de 155 famílies en situació de precarietat econòmica i laboral s'han beneficiat aquest estiu de les targetes-moneder posades en circulació des dels serveis socials de l'Ajuntament de Terrassa en col·laboració amb Creu Roja.

Com ha explicat l'alcaldessa accidental, tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones i regidora d’Educació, Rosa Maria Ribera, aquesta ajuda reparteix 76 euros a les famílies per cada nen que tenen els mesos d'agost i setembre, cosa que ha suposat una despesa de 28.000 euros per al consistori egarenc. "Com a contrapardida d'aquesta prestació, els beneficiaris han d'assistir a tallers impartits per Creu Roja sobre administració econòmica, cuina d'aprofitament i estalvi energètic", ha declarat Ribera.

Per la seva banda, Marià Gàllego, president de Creu Roja a Terrassa, ha remarcat que "aquestes targetes-moneder dignifiquen als seus usuaris perquè no porten cap marca que permeti identificar d'on venen". A més, ha destacat que van equipades amb un codi "que permet detectar-ne usos inadequats", un fet que s'ha produït "en molt poques ocasions".

230.000 euros per a l'atenció social d'infants

En total, l'Ajuntament de Terrassa ha destinat aquest estiu uns 230.000 per al dispositiu d'atenció social a nens en situació vulnerable tenint en compte les seves dues branques: el programa de targetes-moneder i els casals d'estiu. "Són dues prestacions alternatives, les famílies que es beneficien de les targetes no es beneficien dels esplais", ha afirmat l'alcaldessa accidental.

Així, des del 27 de juliol i fins al 10 de setembre, 180 nens estan gaudint dels casals d'estiu organitzats per l'Ajuntament juntament amb l'Eplai La Fàbrica, Guadalhorce, Can Palet i el Grup de Colònies de Ca N'Anglada. La novetat d'enguany era l'ampliació d'horari de la una de la tarda a les vuit del vespre i la inclusió del sopar, fet que ha permès "cobrir les necessitats alimentàries bàsiques dels infants durant l'estiu", ha delcarat Ribera. 

Finalment, el dispositiu d'atenció social a la infància tambè ha inclòs la dotació de beques per als casals convencionals, és a dir, els que s'estan duent a terme aquest mes de juliol, amb la participació d'uns 1.700 infants i joves de tota la ciutat. D'aquests, 510 han comptat amb una beca per assistir als casals, que en 281 casos inclou el servei de menjador.