Carboners de Terrassa tindrà escola de rugbi

De moment, l'escola formarà joves d'entre 12 i 17 anys

Publicat el 25 de setembre de 2010 a les 13:55
El Club de Rugbi Carboners de Terrassa eixampla fronteres i ha decidit crear una escola de rugbi. A banda de les competicions del primer equip, el Club formarà a nens/es i joves en el rugbi, un esport que, de moment, és de poca tradició a la ciutat.

En la temporada que comença ara el Club de Rugbi Carboners de Terrassa tindrà una escola de rugbi que serà mixta i que abastarà les edats des dels 12 als 17 anys, és a dir, les categories cadet i juvenil. De moment, els jugadors no entraran en competició. La idea és fer èmfasi en el “desenvolupament de la destresa, ja que els joves aprendran a jugar a rugbi des de zero”, ha explicat el responsable de l'escola de rugbi, Gerard Peralta. Tot i així, a mesura que avanci el curs, els jugadors podrien començar a competir. El Club de Rugbi Carboners de Terrassa està vinculat amb el Club de Rugbi Sant Cugat i, per començar, els joves podrien arribar a competir amb aquest club.

Els entrenaments començaran el proper dimecres 13 d'octubre i es faran dues sessions setmanals, els dilluns i els dimecres de les 6 a 2/4 de 8 de la tarda. Les instal·lacions que s'utilitzaran seran el camp de gespa artificial del Poble Nou, a Terrassa.

Gerard Peralta ha destacat sobretot els valors que un esport com el rugbi aporta a la formació dels infants i els joves. “El rugbi t'aporta el sentit d'equip i de l'amistat i et crea un compromís moral pel teu equip”, ha explicat. Peralta (63 anys) és originari de l'Argentina i, al seu país, va jugar a rugbi durant 15 anys seguits. Actualment, segueix jugant a un equip de veterans a Barcelona i aquesta temporada es farà càrrec de l'escola de rugbi dels Carboners de Terrassa.

L'escola de rugbi dels Carboners s'ha presentat aquest dijous i ha comptat amb la presència de l'entrenador de l'equip sènior, Américo Ologaray. Ha destacat que el rugbi és un esport on el respecte pel reglament juga un paper important. En aquest sentit, Ologaray també ha explicat que han redactat un codi de conducta perquè els nens i també els seus pares coneguin, per exemple, que “el jugador juga per plaer, que s'ha de tenir respecte absolut a l'arbitre, que, un cop finalitzat el partit, s'ha d'aplaudir al contrari, etc.”.