Com s'ha fet l'enderroc dels blocs de Ca n'Anglada?

La demolició de l'edifici afectat per l'esponjament ha tingut unes fases molt definides

Una màquina, treballant a l'enderroc de Ca n'Anglada.
Una màquina, treballant a l'enderroc de Ca n'Anglada. | Hercal
Redacció
21 de maig del 2017
L'esponjament de Ca n'Anglada és un dels principals reptes urbanístics de la ciutat. La segona fase, en què s'enderroca un edifici sencer d'habitatges al passatge de la Prudència, s'està completant aquests dies.

El procés de demolició ha passat per diverses fases. Primer de tot, es va tancar el perímetre de l'obra per evitar que les persones alienes hi accedissin i, també, que s'hi aboqués brossa. Després, es van anul·lar els subministraments de telèfon, llum i aigua que encara estaven actius, i es van soterrar els cables que passaven per l'edifici.

Després, l'enderroc es va començar manualment, retirant la uralita i tot el material que contenia amiant, amb un pla aprovat per una inspecció prèvia. També es van destapiar alguns accessos i es va fer una tria de la fusta per a poder-la reciclar, amb quatre contenidors de trenta metres cúblics, i també tot el material, com matalassos o roba, que no es pot reciclar. 

En canvi, el ferro i els electrodomèstics no es van retirar, perquè la màquina encarregada de la demolició els pot seleccionar amb les pinces. La part més vistosa de la demolició s'ha fet amb una màquina en alçada que arriba, de sobres, a la part superior de l'edifici, per poder enrunar el sostre i les parets, una feina que ha acabat aquests dies.

L'última part de l'enderroc és la retirada de les restes i la col·locació d'un tancat metàl·lic per poder deixar la zona llesta per urbanitzar. La duració total aproximada de l'enderroc és de vint-i-tres dies: és a dir, que va començar el 8 de maig i acabarà a finals de mes.