Combinar els processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte

En això consisteix la metodologia educativa APS. Demà Terrassa acollirà una jornada per donar-la a conèixer

Publicat el 01 de juny de 2011 a les 17:15
L’Ajuntament de Terrassa i la Xarxa TerrassaEduca han organitzat una jornada per a demà, 2 de juny, amb l’objectiu de donar a conèixer la metodologia educativa APS que combina els processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte. Amb aquest sistema, els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. El regidor d’Educació, Josep Pàmies, serà l’encarregat de presentar aquesta jornada, que tindrà lloc de 17.30 a 20.15h a la Sala d’actes de la Biblioteca Central de Terrassa (C/Passeig de les Lletres, nº1).

El programa inclou diverses ponències per explicar algunes experiències que ja s’estan realitzant a la ciutat per contribuir a la coresponsabilitat educativa. També s’exposaran noves iniciatives per part de les entitats membres de la Xarxa TerrassaEduca en els àmbits d’internet per a adults, la mobilització social per a la resolució de problemàtiques i els drets humans. La jornada inclou la conferència “10 raons per fer APS” que pronunciarà Roser Batlle, assessora pedagògica de la Fundació Catalana de l’Esplai i membre del grup coordinador del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei (APS).

La Xarxa TerrassaEduca agrupa a totes les entitats, associacions i serveis municipals que organitzen activitats educatives que formen part de l'oferta global editada any rera any pel Patronat Municipal d’Educació (PAME). Aquesta entitat celebra reunions plenàries i, en aquesta ocasió, la trobada tindrà format de jornada temàtica per tractar les noves propostes d’aprenentatge-servei. Algunes d’aquestes iniciatives s’inclouran a la Guia d’activitats i serveis pedagògics 2011-2012 que editarà el Patronat Municipal d’Educació (PAME). Entre els assistents a la jornada, hi haurà els membres de les entitats organitzadores de les activitats de la guia i mestres de diverses escoles de la ciutat.

Durant aquest curs acadèmic 2010-2011 s’ha constituït un grup de treball amb 10 entitats membres d’aquesta xarxa amb la voluntat d’avançar en la promoció de projectes d’Aprenentatge Servei. Durant les sessions de treball en grup, els participants han comptat amb l’assessorament del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei (APS), que és una entitat de la Fundació Bofill que està divulgant aquesta nova metodologia educativa.