
L’Hospital de Terrassa ha acollit la XXII edició dels Debats Quirúrgics, dedicats al Melanoma maligne cutani, organitzats per la unitat de Cirurgia Plàstica i Reparadora del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Amb el suport de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, la secció de Cirurgia del Vallès Occidental, la Societat Catalana de Cirurgia i el Departament de Cirurgia de la UAB i la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica.
Aquesta edició ha comptat amb la participació de 140 professionals de l’Hospital Clínic de Barcelona, Hospital Universitari Mútua de Terrassa, Corporació Sanitària Parc Taulí, Hospital Universitari de Bellvitge, Hospital Santa Creu i Sant Pau i el mateix CST.
El melanoma maligne cutani és un dels tumors que més ha augmentat, en freqüència, en els darrers anys i que pot afectar a tots els grups d’edat, incloent persones joves.
La prevenció i diagnòstic precoç hi juguen un paper fonamental, ja que l’únic tractament curatiu és el quirúrgic, quan es diagnostica en una fase inicial. L’objectiu de la jornada és actualitzar i revisar l’estat del coneixement sobre el diagnòstic i tractament quirúrgic oncològic i reconstructor dels professionals de les diferents especialitats.
La jornada ha constat de tres taules rodones on s’ha exposat l’estat actual i últims avenços en el diagnòstic, tractament quirúrgic, i tractament del melanoma metastàsic. També es farà especial referència als beneficis que ha comportat la tècnica de l’estudi del gangli sentinella i l’aparició recentment de nous fàrmacs que per primer cop poden augmentar la supervivència del afectats per melanoma.