Durant una estada a l'hospital, van proposar-li a la Cristina García, mare de l'Àlex, que el seu fill participés al calendari solidari de l'associació "Policías por y para los Valientes", que recapta cada any fons per a la investigació del càncer infantil i que, juntament amb la rapada solidària organitzada per la Policia Municipal de Terrassa, té gran bagatge a la ciutat.
Enguany, l'Àlex no només ha participat en el calendari 2023, sinó que n'és un dels protagonistes. El calendari, que porta com a nom "Som increïbles", va presentar-se dissabte al Parc Vallès i s'ha centrat en la temàtica de la màgia. La iniciativa, anomenada "SuperOli Arte" és dels pares de l'Olivia, pacient de l’Hospital Sant Joan de Déu. Les frases inspiradores estan plasmades en quadres decoratius anomenats “Superolis”.
.jpg)
"Gràcies a aquests actes i a la campanya podem evadir-nos del que vivim", afirma la Cristina, la mare de l'Àlex. La finalitat del tractament és veure quant de temps pot estar sense la malaltia, perquè saben que tornarà. A l'Àlex li ha agradat tant la iniciativa que ja sap que voldrà participar en la del 2024. "Ell és molt feliç. Nota que la gent que hi ha aquí, tot i potser no patir la malaltia per ells mateixos, empatitzen i col·laboren. Truquen, pregunten com està. Ha fet molts amics", declara la Cristina.
[h3] Pintar-se les ungles, a més de rapar-se [/h3]
La família de l'Àlex és de Manresa, però han assistit aquesta tarda a la rapada solidària del Raval de Montserrat impulsada per la Policia Municipal de Terrassa. És la sisena campanya i la cinquena rapada que organitza el cos de policia. "És una forma molt amena de visibilitzar el càncer infantil i de fer partícip a la ciutadania. Estem contents amb la rebuda d'aquest any, es nota que sortim de la pandèmia. Teníem cua abans de començar amb la rapada. Hi ha molta gent que ja coneix la iniciativa perquè és tradició a la ciutat", informa la Maria Àngels De Antonio, agent policial.
[noticia]79028[/noticia]
Amb només una hora, més d'una seixantena de persones s'han sumat a la iniciativa i han fet un donatiu mínim de 5 euros per rapar-se, tallar-se el cabell o bé pintar-se les ungles. Així, a banda dels perruquers terrassencs, a la iniciativa també s'hi ha sumat per primer cop el mòdul de perruqueria i estètica de l'Institut Terrassa.
"Estem més sensibles últimament amb el tema perquè al fill d'uns amics li van extreure un tumor cerebral fa poc i ara està pendent de químio. Hem volgut col·laborar tota la família. Em sembla genial que també s'ofereixi la possibilitat de pintar-se les ungles, perquè arriba més públic objectiu", expressa la Dolors Reverte, mentre la Gina Ariño, del mòdul d'estètica de l'IES Terrassa, li fa un tractament estètic a les ungles.
La Fátima González és perruquera a domicili, i col·labora cada any. "No ha de fer por tallar-se el cabell, sempre creix. Des que el meu germà va morir de càncer, em vaig deixant el cabell llarg per després donar-lo", afirma mentre pentina la Maria José Urquia, terrassenca que s'ha tallat la llarga cua de cabell ros per l'acte solidari.
A la iniciativa també s'hi ha sumat Jordi Ballart, alcalde de Terrassa, i els agents policials, rapant-se per la causa.