L'àrea on s'han plantat més arbres és el passeig dels Xiprers, d'on s'havien retirat alguns exemplars, i que ara presenta dues línies contínues i homogènies de xiprers a banda i banda, seguint els criteris estrictes de restauració històrica: s'ha buscat que el parc, l'antic jardí de la masia Freixa, llueixi com ho feia als seus orígens.
De fet, el passeig torna ara a tenir l'aspecte que tenia a mitjans del segle XX, quan l'Ajuntament de Terrassa va adquirir la finca, i els antics jardins de la masia van esdevenir el primer parc públic de la ciutat.
També s'han fet treballs a la zona nord del parc, a davant de la masia Freixa, on s'hi han plantat nombrosos cedres, recuperant així part de l'antic bosc de cedres que hi havia originalment en aquesta zona.
A més d'uns 40 xiprers i d'una vintena de cedres, s'han plantat al parc també moreres, eucaliptus, pins i altres espècies a diferents espais del parc, com la zona de la bassa, els jocs infantils de la banda sud, l'àrea de pícnic o l'espai entre l'era de la masia Freixa i el bar.
L'objectiu d'aquesta actuació és, principalment, reparar els danys soferts durant la ventada del desembre del 2014, que va tombar al voltant de vuitanta arbres, però també dur a terme una millora paisatgística integral del parc.
D'altra banda, continuen en marxa les obres per reformar la coberta de la masia Freixa, i, a més, en els propers dies es duran a terme treballs als camins de la banda sud que milloraran l'accessibilitat del parc.

Nous exemplars de pins plantats al parc de Sant Jordi Foto: Aj. Terrassa

Els treballs als arbres del Parc de Sant Jordi van començar a finals de novembre Foto: Joaquim Albalate