
La tradicional oració dels divendres al migdia a la mesquita del carrer Pearson, que ha tornat a congregar un miler llarg de persones, s'ha vist pertorbada per l'afer del seu imam.
Tres elements han acaparat el paisatge: d'una banda, els periodistes de diferents mitjans estatals i, de l'altra, el desplegament de les forces de l'ordre, amb l'intendent de la ciutat i cinc policies més que han tallat la via. A més, la comunitat musulmana ha situat una desena de vigilants que impedien l'entrada al recinte a tots els qui no fossin practicants.
Malgrat el còctel, no hi ha hagut tensió. Després de la pregària, un membre de la comunitat musulmana ha llegit un comunicat per refermar la postura de l'associació. "L'Islam no tolera els qui perjudiquen les dones i per això condemna i rebutja qualsevol tipus de violència contra el gènere femení. Nosaltres lluitem contra totes les classes de discriminació" deia l'escrit. La Comunitat Musulmana de Terrassa també ha donat suport a la commemoració del Dia Internacional de la Dona d'aquest dimecres, en considerar que la dona "és un factor imprescindible pel desenvolupament de la societat i hem de lluitar per la seva igualtat i dignitat".
Comparacions, paral·lelismes
El portaveu de l'entitat ha finalitzat la seva intervenció recordant xifres molt properes que no deixen precisament bé la societat occidental. "A Espanya les dones continuen cobrant un 30% menys que els homes i en el 2012 ja s'han produït 52 morts per violència masclista". La Comunitat Musulmana de Terrassa també ha agraït "la maduresa" amb què els mitjans i els ciutadans han gestionat la notícia i s'ha posat a disposició de la justícia per aclarir els fets i "conèixer la veritat".
Dues veus favorables
La incomoditat s'ha fet palès en els assistents a l'oració, que en general han preferit guardar silenci. Però hi ha hagut dues persones que sí han parlat per posicionar-se a favor de l'imam. "Ell sempre ha dit que la dona és fonamental per a l'Islam. M'agradaria que els que han dit que incitava a la violència i a la discriminació donin la cara i demanin perdó". Un altre musulmà s'ha expressat en la mateixa línia. "L'imam es limita a explicar el Corà, segons el qual la dona té els mateixos drets que l'home".