Les famílies organitzades amb les AFAs del centres d’educació pública de Terrassa, coordinades dins la plataforma La Pepeta, s'han reunit aquest dijous a la tarda davant del Raval de Montserrat per presentar una protesta contra les noves mesures implementades al setembre per al nou curs escolar.
Entre elles, reclamen un millor ús de les tardes escolars, que al·leguen que s'enfoquen en el lleure però que no són estrictament pedagògiques i realment no han "garantit una millora en l'escenari educatiu", carreguen contra el decret municipal de contenció de costos del govern municipal i exigeixen que s'assoleixi el decret d’educació Inclusiva del 2017.
"Durant l’espai de temps d’13.00h a 16.30 no s’ha fet cap seguiment seriós per docents professionals que integrin el projecte educatiu. Sense menysprear el gran esforç fet pel monitoratge que hi ha participat que continuen sent un sector amb personal treballant en condicions precàries i improvisades i han tingut bona cura de l’alumnat. Però no es tracta de cura, si no d’educació per professionals el que volem que sigui l’educació pública. Per tant això constata que tampoc s’assoleix l’objectiu de millorar la qualitat educativa", ha exclamat Damià Hoyos, representant de la Pepeta.
[noticia]81124[/noticia]
En aquesta línia, els membres de la plataforma afegeixen que aquest canvi en les hores lectives fomenta la bretxa social, ja que les famílies amb més recursos socioeconòmics i culturals escullen accedir a alternatives complementàries educatives, "deixant al sistema públic com un sistema simplificat, i assistencial per famílies de poc recursos", tal i com han llegit al comunicat.
Aquesta és una mesura que pertoca al Departament d'Educació, però els membres de la Pepeta han manifestat un desacord profund amb el decret de contenció de costos aprovat pel govern municipal. "Qualsevol despesa a tasques de manteniment ha de ser informada prèviament des de l'escola als serveis centrals, i això ho alenteix tot. Les escoles tenen moltes coses pendents a arreglar, que són responsabilitat municipal" ha manifestat Tiago Romeu, també representant de la Pepeta.
"Des del govern ens diuen que aquest decret no afectarà als serveis essencials ni a les escoles. Asseguren que si s'ha de posar la calefacció a les aules ja es posarà i ja es veurà com afrontar la factura, però veiem un descontrol i només rebem la resposta de "No hi ha diners". Per tant, no sabem com es podran cobrir tots els costos de subministrament i manteniment necessari", continua en Tiago Romeu.
Les famílies que han assistit a l'acte de protesta també es mostren molt preocupades per la situació i pel futur pròxim que vindrà, ara a l'hivern: "L'escola hauria de ser una línia vermella que no s'hauria de creuar. La pujada dels costos ens afecta a tots, a l'hora de fer la compra i en la resta d'activitats quotidianes. Els nostres fills han hagut d'estar 2 anys amb les finestres obertes a les aules per Covid, i ara que estem començant a sortir, que ens diguin això i que és probable que els nostres fills passin fred ens sembla lamentable", esmenta la Rosa Martínez, mare de tres infants de l'escola Ramon i Cajal.
La Pepeta reclama millors condicions per a les escoles públiques de Terrassa
La Plataforma d'AMPA/AFAs de l'Escola Pública de Terrassa al·lega que el nou model de tardes escolars no suposa una millora educativa i carreguen contra el decret municipal de contenció de costos
Ara a portada
Publicat el 20 d’octubre de 2022 a les 17:29
Et pot interessar
-
Societat El Torneig Hockey Solidari a Terrassa ja té data de començament
-
Societat Terrassa renova la gespa dels estadis municipals
-
Societat Terrassa és la ciutat de Catalunya on més s'ha reduït la delinqüència l'últim any
-
Societat La fira de vins «El Vapor del vi» celebra la primera edició a Terrassa