La transició energètica, a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible de Terrassa

L'objectiu és conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d'un model energètic net i sostenible

Publicat el 26 d’octubre de 2021 a les 14:46
Des de dimarts 26 fins divendres 29 d'octubre tindrà lloc a Terrassa una nova celebració de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. Aquest any l'edició -que portarà el lema Sobren Motius, Fem-ho- perseguirà l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre la importància que té la transició energètica en un context d'emergència climàtica i de crisi sanitària mundial com en el que ens trobem.

Per això, durant la setmana -promoguda per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) juntament amb la participació d'ajuntaments, entitats i empreses- s'evidenciarà que sense un model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic no hi ha futur. Acció que es demostrarà a través de la programació de la setmana, atès que tots els tallers en línia, les exposicions virtuals, els jocs educatius i les aplicacions interactives que es facin estaran relacionats amb l'eficiència energètica.

A més a més, s'inclouran dues activitats organitzades per l'Ajuntament, que es troben dins del certamen Terrassa Cooperativa, i que se celebraran al novembre. La primera -que està prevista pel dissabte dia 6, d'11 h a 13 h, a la Biblioteca BD4- consistirà en un taller pràctic sobre l'autoconsum fotovoltaic i les comunitats energètiques, en el que es trobarà inclòs una visita a la instal·lació fotovoltaica del centre cívic Maria Aurèlia Campany.

[noticia]79259[/noticia]
Aquest esdeveniment també tindrà correlació amb el pla de govern, Revolució Verda, en el qual es pretén instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis municipals per reduir les emissions de COâ‚‚ i produir prop d'1 milió de kilowatts-hora anuals. Carles Caballero, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, ho justifica explicant que a Terrassa s'impulsa aquesta transició perquè es considera que "l'Ajuntament la pot liderar a partir de reforçar el paper com a productor d'energies renovables, tenint capacitat d'intervenció en el mercat i participant en la distribució i comercialització d'energia verda».

La segona activitat -que se celebrarà el dimarts 9 de novembre, de 18 h a 20 h, a la Masia Freixa- serà una jornada participativa titulada "Avancem cap a la transició energètica amb les comunitats energètiques".