L'ocupació dels trens d'FGC en la línia Barcelona – Vallès baixa un 30% en hora punta des que hi ha més freqüències

Ferrocarrils constata que el pas de combois cada cinc minuts afavoreix el "nivell de confort" del servei

FGC
FGC | Gala Espín
LaTorre
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 18:19h
Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha constatat que l'ocupació dels trens de la línia Barcelona – Vallès des que hi ha més freqüències ha comportat una baixada del 30% de l'ocupació dels combois en l'hora punta del matí. És a dir, els vagons van més buits i s'afavoreix el "nivell de confort" del servei.

Les dades arriben després que FGC hagi fet un monitoratge constant de les càrregues dels trens durant els 10 primers dies feiners d'implantació dels nous horaris. Des del 9 de desembre de les 7.30 a les 9.30 h circulen trens cada cinc minuts per les estacions de Terrassa i Sabadell i cada 2,5 minuts per Sant Cugat. FGC també ha confirmat que respecte del mateix període de l'any passat, la demanda ha crescut "lleugerament".

En concret, Ferrocarrils ha detallat que la setmana abans que entressin en vigor les noves freqüències el grau d'ocupació mitjana dels trens era del 83,3%. En canvi, amb els nous horaris el percentatge ha baixat fins al 59%. Cal recordar que el nou servei suposa un increment de places per km ofertades en l'hora punta del matí del 38,6%.

"Això són excel·lents notícies i ens confirmen que anem en la bona direcció. Generem més demanda, amb una oferta potent i competitiva", ha valorat el president d'FGC, Toni Segarra. "Persones que viatgen millor vol dir més incentius per abandonar el vehicle privat i apostar per una mobilitat més sostenible", ha agregat.