Muntada presenta un recull en imatges dels espais naturals de Catalunya

Parcs i espais protegits de Catalunya és el nou llibre de Francesc Muntada. La publicació mostra la part positiva dels indrets naturals, però l’autor també és crític

Publicat el 29 de desembre de 2010 a les 19:26
El Centre Excursionista de Terrassa va acollir la presentació del llibre Parcs i Espais Protegits de Catalunya, un llibre que, a través de la fotografia, explica com són el tresors que guarda el medi natural del nostre país. L'autor de la publicació i president de l'entitat excursionista, Francesc Muntada, té una llarga trajectòria com a fotògraf professional en l'àmbit de la natura i, amb aquest, ja són quatre els llibres de l'autor que obren una finestra als indrets verges que encara queden al nostre entorn. Aquesta publicació és la segona de la col·lecció que ja va iniciar amb l'editorial Alpina amb el llibre Cims de Catalunya.

El nou llibre de Muntada recull imatges dels espais protegits que hi ha a Catalunya, entenent com a espais protegits els Parcs Naturals i els Paratges Naturals d'Interès Nacional, els Parcs Nacionals, i d'altres Parcs Naturals, gestionats per la Diputació.

També crític
El llibre incorpora fotografies que volen ser evocadores per a qui les miri. Tot i aquesta visió positiva que ofereix, Muntada també és crític amb la gestió que es fa dels espais protegits. Segons va explicar: “Hi ha un 30 per cent del territori que està protegit, però, a la pràctica, a alguns d'aquests indrets no s'hi fa cap gestió”.

Així, com va explicar l'autor en la presentació, la realització del llibre ha suposat força temps i esforç per fer una bona tria dels espais. Muntada va explicar que cal dedicació per aconseguir les fotos adequades de cada indret, amb la llum ideal. Parcs i espais protegits de Catalunya també incorpora alguns textos del mateix Muntada. Com va explicar, “el textos no són gaire descriptius: es troben a mig camí entre l'experiència personal i les dades”.

La presentació també va comptar amb la presència de Manel Cajide, membre de la junta del CET, i de Jordi Julià, enginyer de camins i muntanyenc. Aquest darrer va descriure Muntada en el seu vessant més personal.