Són 14.000 metres quadrats, amb 390 professionals treballant a diàriament, que ofereixen consultes externes, hospital de dia i rehabilitació. Es tracta d’un projecte amb una inversió de 10,6 milions d’euros que va començar el 2016, després que el 2014 s’adjudiqués per un lloguer de 50 anys de l’espai. "En un entorn privilegiat, combinant parc, transport públic i serveis assistencias. Sembla un bon còctel", ha exclamat el president de MútuaTerrassa, Jordi Parera.
Les millores en el servei de rehabilitació es traduirà en centralitzar els pacients del CAP Rambla i Centre Vallparadís, augmentant l’increment de la superfície assistencial, això farà que la capacitat màxima d’atenció sigui de 600 persones diàries. També a la Unitat de Diagnòstic per la Imatge tindrà una major celeritat en la resolució de les proves i increment de la qualitat de les imatges.
En la mateixa línia que l’hospital de dia, ja que s’evitaran ingressos, gràcies al control intensiu i periòdic dels pacients que es potenciarà amb el nou edifici. A més, la capacitat d’atenció arriba fins al centenar de tractaments per dia. Per últim, les consultes externes, tindran un centenar de consultoris a disposició dels diferents especialistes. Això és un augment d’una quinzena i amb possibilitats a créixer fins a 120. L’estimació és que puguin acollir fins a un miler de visites i tractaments diaris.

El centre sanitari integrat dins l'estació de Vallparadís-Universitat Foto: MütuaTerrassa
Reivindicacions locals
Aprofitant la visita de Torra, Vega ha dit que "falten coses" en matèria de sanitat a la ciutat. Així com també que "cal trobar fórmules" per les tarfies ferroviàries que continuen castigant "injustament" Terrassa. I ha etzibat, "cal complir amb els compromisos".
El president de la Generalitat ha lloat l'edifici i ha afirmat que la "combinació de FGC i Sanitat ens fa molt europeus". Ha posat l'accent "en la vocació de servei públic" i amb "l'excel·lència" com a premissa.
Criteris de proximitat
La distribució dels espais de l’Edifici Estació s’ha fet sota criteris de proximitat. La irrupció del servei també suposa un benefici de la mobilitat dins la ciutat, ja que ha enllaçat l’avinguda Jacquard i el Parc de Vallaparadís, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i dotat amb ascensors i escales mecàniques.
Es tracta de la primera construcció sanitària de l’estat espanyol integrada dins una estació de ferroviària, amb la qual cosa, es pretén que afavoreixi la utilització del transport públic. De fet, en els dos primers mesos de la posada en funcionament, ja ha creescut un 12,5%.