Parla sense vergonya, parla en català

Fundació Mina i el Centre de Normalització Lingüística lliuren els diplomes de l'11è curs de català orientat a immigrants

Publicat el 27 de gener de 2012 a les 12:50
La Fundació Mina té un acord amb el Centre de Normalització per impartir dos cursos. Foto: Cedida

El Centre Cívic Francesc Macià va acollir el lliurament dels diplomes de l'11è curs de Català destinat a població immigrada de l’àmbit de Terrassa i Rubí que estan finançats per Fundació Mina d’Aigües de Terrassa. El programa es dur a terme des de l'octubre de 2006 en conveni amb la fundació, el Centre de Normalització Lingüística de Terrassa i Rubí i l'Ajuntament de Terrassa. També en aquest acte juntament amb els diplomes, Mina va lliurar als alumnes els dos darrers llibres editats per la fundació.

En l’acte, hi van intervindre Ferran Lozano, director del CNL, que va destacar la importància d'aquest ajut per tal de poder dur a terme els cursos així com el fet que per la immensa majoria dels assistents aquest és el primer coneixement a títol d'estudis que tenen amb el nostre idioma. Avel·lí Martorell, secretari del Patronat de Fundació Mina, va expressar la satisfacció de patrocinar els cursos ja que "considerem el coneixement de l'idioma necessari per a una bona integració a la nostra societat".

Martorell també va manifestar que Fundació Mina, aquest 2012 seguirà finançant els dos cursos de català de nivell B2, de 45 hores de durada. En aquest sentit, l'entitat subministra als alumnes un glossari amb la traducció a cinc idiomes de les paraules més habituals i amb especial relació amb l'aigua i el medi ambient, per afavorir la integració i per promoure la sostenibilitat ambiental.

Després de gairebé sis anys d’activitat i onze cursos, s’ha format aproximadament més de 250 persones immigrades i, per part de Fundació Mina, s’hi ha destinat des de llavors més de 34.000 euros. Respecte als alumnes, la mitjana és d’un 45% homes i un 55% de dones. El 80% són estrangers dels quals, la meitat son llatinoamericans. Per nacionalitats, el grup més nombrós, és el de marroquins, un 25% dels inscrits.