La pastisseria de Terrassa que elabora el millor torró artesà de crema cremada de l'Estat

L'establiment Zaguirre s'ha endut la tercera edició del premi del Gremi de Pastisseria de Barcelona

 La pastisseria Zaguirre és un negoci familiar amb 50 anys de trajectòria que compta amb dos establiments a la ciutat terrassenca
La pastisseria Zaguirre és un negoci familiar amb 50 anys de trajectòria que compta amb dos establiments a la ciutat terrassenca | Gremi de pastisseria de Barcelona
Redacció
28 de novembre de 2024, 16:50

A Terrassa s'hi fan bons torrons. Així ho assenyala el Gremi de Pastisseria de Barcelona, que li ha atorgat el premi al millor torró artesà de crema cremada del 2024 a la pastisseria Zaguirre. L'obrador ha vençut els prop de 40 participants, provinents d'arreu de l'Estat en la tercera edició de la competició celebrada aquest dijous 28.

El concurs consisteix en un tast a cegues. Els candidats fan arribar 3 barres de torró de la tipologia de crema cremada i un jurat els puntua. Els resultats es validen amb notari. En aquesta edició, el jurat l'ha format professional Xavier Canal, David Gil, Josep Danés, Toni Noguera i Rafael Tugues. També han fet format part de la deliberació els periodistes Mònica Ramírez i Salvador Garcia Arbós, especialitzats en gastronomia.

Tots han hagut de deliberar sobre el sabor, l'aspecte i la textura dels torrons, que han d'estar elaborats amb ametlla, rovell d'ou, sucres, aromatitzants, cremats i làctics, aquest darrer de manera opcional. En el cas del torró guanyador, estava elaborat ambcrema d'ametlla marcona, un massapà fet de barreja d'almívar amb ous. Abans d'enllestir-lo es desa en repòs durant 48 hores en els típics calaixos de fusta i, finalment, se li fa el cremat.

El guanyador ha estat el pastisser Martí Giner, de la pastisseriaZaguirre, un negoci familiar amb 50 anys de trajectòria que compta amb dos establiments a la ciutat terrassenca. El regenten dos germans que, expliquen, volen mantenir l'elaboració que feien els seus pares afegint-hi receptes més innovadores en la rebosteria que fan.