
Terrassa serà una de les 10 ciutats de l’Estat que acolliran els tallers del projecte "Ciutats amb actitud innovadora" que impulsa el ministeri d'Economia i Competitivitat. La Masia Freixa serà dilluns l'escenari d'una sessió de treball sobre salut i persones grans en què tres estudiants de secundària, tres empresaris, dues tècniques municipals i una especialista del Consorci Sanitari de Terrassa buscaran solucions innovadores en aquest àmbit.
Els tallers els organitza la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), organisme depenent del ministeri, i segueixen una metodologia preestablerta. Cada ciutat participant ha de triar un repte de ciutat (transport i mobilitat, medi ambient i reciclatge o salut i gent gran) i seleccionar els participants, que han de ser tres estudiants, tres empresaris i tres representants públics. Al taller de Terrassa aquestes persones seran: els estudiants Erik Rascón i Carolina Priego de l’Institut Copèrnic i Noelia Ortiz, de l’Institut Torre del Palau; els empresaris Valentí Sallés (SEYS), Àlex Rubio (Tecnical Racing Products) i Xavier Martín (Ilimit); les tècniques municipal Carme Busqueta (Gent Gran) i Carme Freixa (Salut i Comunitat); i l’especialista en I+D del Consorci Sanitari de Terrassa Elena Medrade. Després, els participants debatran per posterioment presentar un document de conclusions.
A les 20 hores, la sessió s’obrirà al públic per tal de presentar les conclusions i recollir les aportacions o comentaris que pugui fer qualsevol persona.La FECYT ha seleccionat per a aquests tallers 10 ciutats entre les 30 que tenen el distintiu de Ciutat de Ciència i la Innovació: Dos Hermanas, Gata de Gorgos, Viladecans, La Solana, Boiro, Valladolid, Avilés, Rivas Vaciamadrid i València, a més de Terrassa.