Sobre els fets ocorreguts a l'IES Joan Fuster

"Els nois d'avui dia es mouen en un àmbit tecnològic que està modificant les relacions, ja no sols familiars sinó també personals; la realitat que ens envolta, en la era de la comunicació, ens fa viure en una època complexa", reflexiona la Comissió d'Ensenyament de la FAVT

Publicat el 23 d’abril de 2015 a les 09:40
Actualitzat el 23 d’abril de 2015 a les 09:41
Des de la Comissió d'Ensenyament de la FAVT, volem fer una reflexió, serena i calmada, en referència als fets ocorreguts el dilluns al matí a l’IES Joan Fuster, que van acabar amb la vida d’un professor i diversos ferits.

Davant de fets com aquest, ens hem de preguntar quins models se li estan donant als nens d’avui dia, què els passa pel cap als nostres fills i sobretot, quins valors estan aprenent?

Els nois i noies d’avui dia es mouen en un àmbit tecnològic que està modificant les relacions, ja no sols familiars sinó també personals; la realitat que ens envolta, en la era de la comunicació, ens fa viure en una època complexa; ser pare/mare al segle XXI és una tasca molt important i a la vegada difícil, també podem dir el mateix dels professors, porten a terme un treball molt complicat, en un difícil equilibri entre l’ensenyament i els alumnes. Novament, la comunitat educativa torna a rebre un cop dur, immersa en retallades constants per part dels qui governen; mostrem novament el nostre condol al món educatiu, als companys d’aquest mestre, mestre vocacional, que es trobava fent el seu últim dia de suplència, i sobretot a la seva família, per perdre a un fill d’aquesta manera injusta...

Pot ser estem sobre protegint als nostres fills? Segurament, tots volem que fets com aquests es puguin detectar a temps abans de que s’arribi a aquest trist desenllaç, que no tornem a sentir que un noi adolescent normal, ha assaltat un institut produint una tragèdia. I es que, en una societat com la nostra, la violència cada dia es més present a l'àmbit públic i privat, als mitjans de comunicació, al dia a dia i a passat a ser percebuda amb certa normalitat. Aquesta és la realitat social en la que vivim i creixen els nostres fills.

En aquests temps, l’entorn familiar i educatiu són els pilars bàsics per a la formació dels nostres joves. Els pares hem de dedicar més i millor temps als nostres fills per conèixer les seves inquietuds, preocupacions i neguits, facilitar la seva confiança o corregir les possibles deficiències. A l'hora hem de protegir i reivindicar unes condicions òptimes de treball pels treballadors de l'ensenyament conjuntament amb ells, fent evident que els recolzem i acompanyem a la vegada que els donem ànims per continuar exercint aquesta meravellosa labor, així com també donar ànims als alumnes perquè continuïn creixent com a persones amb valors.

Comissió d'Ensenyament de la FAVT