El Matí de Catalunya Ràdio s’emet aquest dilluns des d’Artesa de Segre

El programa de Laura Rosel es farà des del coworking La Nou

Publicat el 12 de febrer de 2023 a les 20:27
Actualitzat el 13 de febrer de 2023 a les 08:59
El Matí de Catalunya Ràdio s’emetrà aquest dilluns des d’Artesa de Segre, a la comarca de la Noguera. 

El programa que dirigeix i presenta la periodista Laura Rosel es farà des del nou espai de coworking “La Nouen el context del Dia Mundial de la Ràdio, que es celebra cada 13 de febrer. El matinal de la ràdio pública catalana parlarà, entre altres temes, amb dones emprenedores del món rural, de cellers, de turisme i de gastronomia de les terres de Ponent.

La Nou coworking és un antic edifici restaurat de planta baixa ubicat al centre comercial d’Artesa de Segre que està destinat a compartir talent per a créixer i crear una comunitat de professionals per a estimular sinergies i ampliar contactes.

La ràdio, el mitjà amb més públic

La ràdio és el mitjà de comunicació amb més públic en català. És a dir: que les persones que busquen continguts en català als mitjans opten majoritàriament per la ràdio. Així ho recull el darrer Informe del Sector de la Ràdio i l'Estudi General de Mitjans (EGM), que revelen que hi ha 2.799.000 radiooients que consumeixen emissores amb continguts en català. El 71,8% escolten emissores de l'Associació Catalana de Ràdio i el 28,2%, mitjans públics. Això vol dir que gairebé tres de cada quatre oients de ràdio en llengua catalana opta per emissores privades.

Les dades les ha donat a conèixer l'Associació Catalana de Ràdio coincidint amb el dia mundial de la ràdio, que se celebra aquest dilluns. L'informe també revela que hi ha un lleuger creixement tant de la ràdio temàtica com de la generalista i que segueix a l'alça el consum digital productes de les emissores, com els podcasts. Pel que fa a la inversió publicitària, el mercat a Catalunya ha crescut un 3,6% respecte l'any anterior, tot i que no arriba a les xifres de 2019, i gairebé la meitat d'anunciants (47,3%) són locals.