Entre els treballadors de l'escorxador osonenc de Le Porc Gourmet i els de The Fortune Pig a Mollerussa sumen al voltant de 1.500 persones a qui cal regularitzar i donar d'alta al règim general de la Seguretat Social. Els tràmits no són automàtics i es preveu que s'allarguin fins el 15 de setembre.
Sense èxit, alguns dels treballadors acomiadats durant el conflicte s'han personat a Le Porc aquest dimecres al matí per reclamar informació sobre la seva readmissió. L'empresa ha assenyalat que la llista que té Inspecció de Treball "amb noms i cognoms" amb els cooperativistes que van ser acomiadats es regularitzaran.
Segons l'empresa, els acomiadats ara tenen dues opcions: o esperar que els truquin o tornar-se a donar d'alta d'una de les cooperatives i que, tal com es recull en el pacte, passin a formar part de la bossa de cooperativistes pendents de regularitzar.

Alguns treballadors ja s'han reincorporat al món laboral i no volen tornar a posar els peus a Le Porc Gourmet. Foto: Josep M. Montaner