Bones perspectives per a les Jornades Gastronòmiques del Bolet de l'Alta Ribagorça

Per celebrar el vintè aniversari, els restaurants oferiran aquells plats que més èxit han tingut en edicions anteriors

Publicat el 25 d’agost de 2014 a les 11:22



El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ja ha començat la difusió d’aquestes Jornades Gastronòmiques que se celebraran durant tot el mes d’octubre a la comarca pirinenca.

Les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça, en les quals enguany participaran 13 restaurants, són les més importants que es realitzen a Catalunya pel que fa al nombre de menús servits i, segons Josep Lluis Farrero, conseller de turisme del Consell Comarcal “esperem poder arribar aquest any als 2000 comensals, donat que intentarem fer un esforç en la difusió ja que és molt important per a nosaltres poder celebrar la vintena edició”.

En cadascun dels restaurants participants s’ofereixen menús que tenen “el bolet” com el seu producte principal. L’objectiu de les Jornades segons ha comentat Josep Luis Farrero, és “oferir tant als ribagorçans com als visitants de la comarca una oferta gastronòmica caracteritzada per la gran qualitat dels menús, fet que ens permet desestacionalitzar el turisme i que ajuden a posar en valor el bolet com un element vertebrador de la nostra comarca”.

Com a novetat per celebrar aquests 20 anys, els restaurants participants han escollit aquells plats que més èxit i acceptació han tingut en les Jornades anteriors. També s’està elaborant un opuscle amb els bolets més característics de la comarca que s’entregarà als comensals de les Jornades.

En aquesta edició participaran els següents restaurants: Casa Peiró, El Remei, la Granja, Les Cumbres, el Restaurant Manantial, l’Asador Vasco Sidreria Karpanta, el Cotori, El Ventador, Villa Maria, L’Aüt, el Casós, Casa Joanot i el Restaurant El Fai.

D’altra  banda, tots els menús inclouen una degustació d’olis Oleaurum, una copa de cava, aigua de Caldes i Ratafia dels Raiers.

Les Jornades començaran el cap de setmana del 3 al 5 d’octubre i finalitzaran el cap de setmana del 31 al 2 de novembre.

Per a més informació sobre les Jornades es pot consultar el portal comarcal www.altaribagorça.cat o www.turismealtaribagorca.cat

 

----------------

Annex 1: menús servits

Annex 2: calendari de restaurants participants a les Jornades


Annex1:

Any                  Restaurants participants             Menús servits

2007                         13                                            1.275

2008                         13                                            1.445

2009                         14                                            1.469

2010                         14                                     1.580               

2011                         11                                            1.294       

2012                         11                                            1.332       

2013                         12                                     1.325               

 

Annex 2: Calendari

3 al 5 d’octubre

Restaurant Casa Peiró (Cóll)

Restaurant El Remei (Castilló de Tor)

Restaurant La Granja (Erill la Vall)

10 al 12 d’octubre:

Restaurant Les Cumbres (El Pont de Suert)

Restaurant Manantial (Caldes de Boí)

l’Asador Vasco Sidreria Karpanta (Pla de l’Ermita de Taüll)

17 al 19 d’octubre

Restaurant Cotori (El Pont de Suert)

Restaurant El Ventador (Barruera)

Restaurant Villa Maria (Llesp)

24 d’octubre al 26 d’octubre

Restaurant L’Aüt (Erill la Vall)

Restaurant Casós (Boí)

31 d’octubre al 2 de novembre

Restaurant Casa Joanot (Iran)

Restaurant El Fai (Taüll)