
El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ja ha començat la difusió d’aquestes Jornades Gastronòmiques que se celebraran durant tot el mes d’octubre a la comarca pirinenca.
Les Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça, en les quals enguany participaran 13 restaurants, són les més importants que es realitzen a Catalunya pel que fa al nombre de menús servits i, segons Josep Lluis Farrero, conseller de turisme del Consell Comarcal “esperem poder arribar aquest any als 2000 comensals, donat que intentarem fer un esforç en la difusió ja que és molt important per a nosaltres poder celebrar la vintena edició”.
En cadascun dels restaurants participants s’ofereixen menús que tenen “el bolet” com el seu producte principal. L’objectiu de les Jornades segons ha comentat Josep Luis Farrero, és “oferir tant als ribagorçans com als visitants de la comarca una oferta gastronòmica caracteritzada per la gran qualitat dels menús, fet que ens permet desestacionalitzar el turisme i que ajuden a posar en valor el bolet com un element vertebrador de la nostra comarca”.
Com a novetat per celebrar aquests 20 anys, els restaurants participants han escollit aquells plats que més èxit i acceptació han tingut en les Jornades anteriors. També s’està elaborant un opuscle amb els bolets més característics de la comarca que s’entregarà als comensals de les Jornades.
En aquesta edició participaran els següents restaurants: Casa Peiró, El Remei, la Granja, Les Cumbres, el Restaurant Manantial, l’Asador Vasco Sidreria Karpanta, el Cotori, El Ventador, Villa Maria, L’Aüt, el Casós, Casa Joanot i el Restaurant El Fai.
D’altra banda, tots els menús inclouen una degustació d’olis Oleaurum, una copa de cava, aigua de Caldes i Ratafia dels Raiers.
Les Jornades començaran el cap de setmana del 3 al 5 d’octubre i finalitzaran el cap de setmana del 31 al 2 de novembre.
Per a més informació sobre les Jornades es pot consultar el portal comarcal www.altaribagorça.cat o www.turismealtaribagorca.cat
----------------
Annex 1: menús servits
Annex 2: calendari de restaurants participants a les Jornades
Annex1:
Any Restaurants participants Menús servits
2007 13 1.275
2008 13 1.445
2009 14 1.469
2010 14 1.580
2011 11 1.294
2012 11 1.332
2013 12 1.325
Annex 2: Calendari
3 al 5 d’octubre
Restaurant Casa Peiró (Cóll)
Restaurant El Remei (Castilló de Tor)
Restaurant La Granja (Erill la Vall)
10 al 12 d’octubre:
Restaurant Les Cumbres (El Pont de Suert)
Restaurant Manantial (Caldes de Boí)
l’Asador Vasco Sidreria Karpanta (Pla de l’Ermita de Taüll)
17 al 19 d’octubre
Restaurant Cotori (El Pont de Suert)
Restaurant El Ventador (Barruera)
Restaurant Villa Maria (Llesp)
24 d’octubre al 26 d’octubre
Restaurant L’Aüt (Erill la Vall)
Restaurant Casós (Boí)
31 d’octubre al 2 de novembre
Restaurant Casa Joanot (Iran)
Restaurant El Fai (Taüll)