Bons hàbits alimentaris entre els nens de la comarca

Publicat el 30 d’agost de 2010 a les 09:06

Concretament els escolars van menjar al menys una vegada a la setmana: escalopa, estofat de vedella, llonganissa i salsitxes produïdes a l’Alta Ribagorça. En aquest projecte s’hi van adherir 6 carnisseries de la comarca que servien setmanalment, la comanda realitzada per Alessa, empresa concessionària dels menjadors escolars.

Segons el president del Consell Comarcal, Joan Perelada “ja portàvem temps treballant en aquest projecte i la veritat és que estem molt satisfets de l’acord al que vam arribar amb l’empresa”. També va comentar que el proper dimarts el Consell Comarcal es reunirà amb els carnissers per tal d’introduir algun producte més en el projecte.

Per altra banda i continuant amb aquesta línea, el Consell Comarcal i l’Associació de desenvolupament de la Ribagorça Romànica (ADRR) han arribat també a un acord per tal d’introduir poma ecològica als menús escolars.

La recuperació de la poma ecològica és un dels projectes estrelles de l’Associació. L’any passat es van plantar diferents varietats de poma per veure quina era la que millor s’adaptava a les condicions climatològiques i del terreny a la comarca. Així aquest any està previst que es puguin recollir uns 30.000 kg que es distribuiran en diferents promocions.

Joan Perelada, president de l’Associació comenta que “volem que els nostres nens i nenes vagin adquirint, a través del menjador, hàbits saludables en la seva nutrició i quina millor forma que això es faci amb productes de la comarca”.