D'acord amb l'actual moment econòmic, Colom ha subratllat que en l'elaboració del festival s'ha realitzat amb contenció econòmica, malgrat comptar en aquesta edició amb el patrocini de Telefónica. En la presentació també hi ha participat el director artístic del Festival Internacional de Música Joan Brudieu, Josep Maria Sauret, qui ha subratllat la importància de la producció pròpia orquestral amb el concert de la Filharmonia de Cambra de Barcelona, amb Gustau Villegas, flauta solista i premi del concurs 'El Primer Palau', sota la direcció del propi Josep Maria Sauret, amb un programa que ens oferirà el concert per a flauta i orquestra de C.P.E. Bach; la serenata per a corda de Txaikovski; i l'adagietto de la 5a simfonia de Gustav Maler. El concert tindrà lloc el 12 d'agost, a dos quarts d'onze de la nit, a la sala de Sant Domènec de la Seu.
Sauret ha remarcat també que “un dels objectius fonamentals del festival és enriquir la presència orquestral al Pirineu, fent de la Seu d'Urgell la capital de referència del Pirineu en la programació orquestral”. A més a més, el director artístic del Brudieu ha recordat que “el suport als joves valors es tradueix en la presència al certamen dels guanyadors dels concursos El Premi Palau del Palau de la Música Catalana i el Paper de Música de Capellades”.
El Festival Brudieu també inclou el concert del Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, que tindrà lloc a Sant Domènec el 22 de juliol, amb Albert Guinovart al piano, sota la direcció de Josep Vila i Jover que interpretaran l'obra El Bestiolari del mateix Albert Guinovart, que posa música als poemes del llibre de Miquel Desclot. Josep Maria Sauret ha explicat que aquest concert, que ens l'oferirà un dels millors cors infantils catalans, s'adreça a tot el públic en general, en especial a les famílies. “Alhora vol fer realitat la voluntat del festival de donar projecció àmplia als intèrprets i compositors catalans que realitzen una important tasca professional i artística al nostre país”, ha puntualitzat Sauret.
El Trio Concordiae, premi del concurs Papers de Música de Capellades actuarà el 5 d'agost, a la sala de Sant Domènec, amb la interpretació dels trios amb piano de Haydn, Xostakovitx i Mendelssohn. El trio està format per Savva Fatkulin, violí; Tobia Revolti, violoncel; i Asya Nebolsina, piano.
El 19 d'agost serà el torn del quartet de clarinets Galanta, provinent de les Illes Canàries, format per Leticia Cabrera, Marta Curbelo, Carlos Valiente i Pablo Blanco que ens portaran la Història del tango d'Astor Piazzola i les Danses del trencanous de Txaikovski.
D'altra banda, qui posarà punt i final la 34a edició del Festival Brudieu serà un concert que ens oferirà el cantautor valencià, Raimon, que oferirà al públic de la Seu d'Urgell un recital antològic al claustre de la Catedral el dimecres 26 d'agost. Al respecte, Josep Maria Sauret ha assenyalat que “l'actuació de Raimon al Brudieu, gran referent de la cançó catalana, aportarà el contrapunt a la música clàssica en la programació del festival”. Per Sauret aquest concert significarà “un valor important de la programació del festival, ja que juntament amb els altres artistes programats fan una edició on es conjuga la projecció i la gran tradició del Brudieu amb la qualitat i diversitat de la proposta tant orquestral com de música de cambra, així com el suport als joves músics”.
Com a novetat d'enguany, el Festival Brudieu ha programat La Parada del Brudieu, que es tracta d'oferir música al carrer durant els matins de mercat dels dimarts a través de joves estudiants de conservatoris superiors de Catalunya. Així, els matins del 14 i 21 de juliol actuaran al mercat Guillermo Carmona, violí, i Júlia Carrasco, violoncel, mentre que els matins de l'11 i del 18 d'agost ho faran Elies Porter, viola, i Laia Capdevila, viola.
Colom, Sauret i Campillo en la presentació de l'edició d'enguany del Brudieu. Miquel Colom, Josep Maria Sauret i Andreu Campillo en la presentació de l'edició d'enguany del Brudieu.