Progrés també proposa implicar el sector de l’hostaleria per tal que puguin participar i opinar durant el procés d’elaboració de la ordenança municipal. Segons Progrés, caldria elaborar una ordenança municipal reguladora que determini les característiques tècniques i estètiques de les llicències per ocupar la via pública amb taules i cadires i/o terrasses. Actualment, la Seu compta amb un gran nombre d’establiments del sector de la hostaleria que ocupen la via pública amb taules i cadires i/o terrasses, sobretot durant els mesos de primavera i estiu.
Per Progrés, una ordenança d’aquest tipus regularia aspectes com el temps màxim de l’autorització, el tipus d’establiments autoritzats, els elements permesos, l’espai a ocupar, les condicions d’ús, el muntatge i el desmuntatge, la superfície, els horaris, els materials, els colors, etc. Aquesta ordenança també hauria de contemplar un sistema de control i seguiment per vetllar pel correcte funcionament i compliment de la llicència en qüestió.
Progrés afirma, que el Pla General d’Ordenació Urbana de la Seu del 2002, en la seva disposició addicional, ja contemplava la obligació que en el termini de 2 anys, des de la seva aprovació definitiva, calia elaborar una ordenança municipal de via pública i del paisatge urbà. Aquest termini s’ha superat amb escreix sense que s’hagi iniciat el procés per a la seva aprovació.
Segons el portaveu del grup del PSC-Progrés, Jordi Mas, “hem de donar compliment a l’acord del 2002 del Pla General que preveia definir les característiques de les terrasses”. Mas segueix afirmant que “no tenir aquesta ordenança provoca i provocarà en un futur problemes en l’estètica i en la utilització de la via pública per part dels ciutadans”.
Jordi Mas i membres del PSC. Jordi Mas i membres del PSC.