Fira de Lleida obre el pavelló per acollir temporers

Els perfils vulnerables s'allotjaran en pisos municipals i es reserven també llits gestionats per la Fundació Jericó

Els llits a la Fira de Lleida
Els llits a la Fira de Lleida | ACN
Redacció
03 de juny del 2024
Actualitzat a les 17:25h

El pavelló 3 de Fira Lleida ha obert portes aquest dilluns per acollir persones transeünts de la campanya agrària que no tenen feina. L'equipament té cent places i preveu tenir uns 900 usuaris fins al 31 d'agost, quan deixarà d'estar operatiu. Oferirà esmorzar i sopar amb servei de dutxa i bugaderia i atenció sociolaboral. A banda d'això, les persones vulnerables (dones, majors de 60 i menors de 25 anys, i amb problemes de salut) seran allotjades en pisos municipals i es reserven també llits gestionats per la Fundació Jericó. Per a persones que sí que tenen contracte de feina, s'han habilitat altres pisos, tot i que des de principis de maig no s'ha registrat cap ús, ha explicat el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Carlos Enjuanes.

El pavelló 3 de Fira Lleida ja està a punt perquè a partir de la tarda comenci a allotjar les persones arribades a la ciutat que volen treballar a la campanya de la fruita. En aquest sentit, Enjuanes ha subratllat que l'equipament està adreçat a "persones transeünts que no treballen", ja sigui "perquè no tenen la documentació administrativa necessària per fer-ho o perquè estan buscant feina".

La instal·lació obrirà cada dia des de les sis de la tarda fins a les vuit del matí, amb servei d'allotjament, menjador (esmorzar i sopar), dutxa i atenció sociolaboral. Cada usuari podrà estar-hi 7 dies i després se'ls farà un seguiment en funció de la seva "vulnerabilitat", segons ha assenyalat Enjuanes. La gestió de l'equipament s'ha adjudicat a l'entitat Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Els serveis socials de l'ajuntament treballaran en la detecció dels perfils més vulnerables, com majors de 60 o menors de 25 anys, dones i persones amb problemes de salut. Aquest col·lectiu s'allotjarà en pisos de l'Empresa Municipal d'Agenda Urbana (EMAU), entre els quals n'hi ha de reservats exclusivament per a dones, atès que se'n van atendre el doble (de 6 a 12) entre els anys 2022 i 2023. Per si fos necessari, s'ha reservat també una vintena de places gestionades per la Fundació Jericó.