La Plataforma Salvem La Molina s’oposa al POUM aprovat, pel model de creixement econòmic obsolet que proposa: un desenvolupament basat en l’explotació urbanística desmesurada.
La Plataforma ha elaborat un manifest que reclama un replantejament d’aquest model perquè la històrica vocació turística basada en l’excursionisme i l’esquí es mantingui i siguin el motor econòmic per al municipi d’Alp i per extensió a la comarca de la Cerdanya.
L’altre punt important del manifest és l’exigència que l’Ajuntament d’Alp elabori un POUM que d’una banda no vulneri la legislació urbanística de Catalunya –Llei d'Urbanisme de Catalunya 1/2005 de 26 de Juliol; Pla Territorial de l´Alt Pirineu Aran publicat al DOG 7864 de 7/9/2006; Pla Director Urbanístic de la Cerdanya aprovat el 1 d’agost de 2009– i que d’una altra, compti amb la participació ciutadana.
La Plataforma Salvem La Molina suggereix que "s’hauria de potenciar l’ocupació hotelera i de les segones i terceres residències ja existents. Aquest objectiu es podria assolir potenciant que els foranis tinguin l’alicient de gaudir dels paisatges que encara existeixen a La Molina i mantenint-cuidant els edificis i les zones urbanes ja construïdes".
"En cas de dur-se a terme aquest pla les conseqüències serien: proliferació de blocs d’edificis (que la major part de l’any estan buits i a llarg termini fins i tot abandonats) a més de la disminució de zones forestals, tots dos factors comporten un fort impacte paisagístic irreversible. Desde la Plataforma també es vol destacar l’absència en el POUM de cesions de terrenys a la població com a contraprestació de les requalificacions", segons la plataforma.
La Molina va ser la primera estació d’esquí de l’estat espanyol i durant molts anys ha estat un referent per a diverses generacions d’esquiadors i excursionistes. La seva proximitat al Parc Natural del Cadí-Moixeró, les seves muntanyes i boscos i la proximitat a la plana ceretana l’han situat dins d’un dels indrets més emblemàtics del Pirineu català.
La Molina. La Molina.